Happy Lama Travel Jan Tvernø VækstfabrikkenGreve 451x220

Kontakt

Birgit Schaldemose Norman
Korskildelund 6
2670 Greve
Tlf.36 91 52 49
bsn@greve.dk

I løbet af december 2016 og januar 2017 er ti nye vækstfabrikanter startet op i iværksættermiljøet Vækstfabrikken Greve på øverste etage i ErhvervsCentret, hvor der nu er næsten fuldt hus med i alt 25 iværksættere. Det dynamiske miljø, hvor iværksætterne sparrer med hinanden og sideløbende deltager i et fagligt udviklingsforløb, giver vækstfabrikanterne en tro på, at det kan lade sig gøre at få succes som selvstændig.

Én af de nytilkomne iværksættere i Vækstfabrikken Greve er globetrotteren, Perueksperten, bjergbestigeren, foredragsholderen og rejsearrangøren Jan Tvernø fra Tune. Han stiftede rejsebureauet Happy Lama Travel i 2007; og siden da har han på hobbybasis bygget en forretning op omkring en passion for at udbyde grupperejser og individuelle særrejser til eventyrlige, urørte, særegne og ofte fjerntliggende rejsemål.

I foråret 2016 tog Jan kontakt til erhvervs- og udviklingskonsulent Mette S. Nielsen fra Greve Solrød Erhvervsservice i ErhvervsCentret for at få sparring til vækst og udvikling af sin forretning. Siden har forretningen taget fart. I efteråret 2016 gjorde han status for rejsebureauets aktiviteter og fandt indtjeningen ganske fornuftig. Efter 25 år som lønmodtager, sagde Jan sit faste job op for at gøre alvor af drømmen om at leve af sin hobby i et vanskeligt marked præget af hård konkurrence og ubarmhjertige konjunkturer. Med start den 2. januar 2017 har Jan og hans virksomhedspraktikant på det tidspunkt Mie Jensen fået en kontorarbejdsplads i Vækstfabrikken Greve.

- Jeg har valgt at starte op i Vækstfabrikken Greve som selvstændig, fordi jeg har brug for at lære at drive forretning og udnytte mit fulde potentiale optimalt. Og den første tid som selvstændig er gået rigtig godt. Jeg er blevet modtaget meget åbent og nysgerrigt af de andre vækstfabrikanter. Det er rart at have mennesker omkring sig i dagligdagen. Det er dog særlig vigtigt for mig, at det er et netværk med kompetente ligesindede, der står med mange af de samme udfordringer, og som kan give mig et kvalificeret modspil både forretningsmæssigt og socialt. Jeg har også valgt at starte op i Vækstfabrikken Greve, fordi jeg har brug for at komme væk fra dagligdagens overspringshandlinger og få ro og rum til at udvikle min virksomhed. I modsætning til før har jeg fået fuld fokus på min forretning. Min motivation, koncentration og produktivitet er i top, fortæller Jan Tvernø, der har masser af "geniale" ideer til nye og alternative nicherejsebrands.

En modig, eventyrlysten men også fornuftig og seriøs forretningsmand
Jan har lige deltaget i en workshop om digital markedsføring. Det fandt han meget inspirerende, og det styrkede ham i at forberede sit næste skridt. Hans vision på den korte bane er at etablere forskellige specialrejsebrands med rejser til Sydamerika, Centralasien og Balkan primært rettet mod en moden målgruppe i Danmark og i udlandet. Derfor har han også taget imod Væksthus Sjællands tilbud om at blive en del af eksportforløbet Zealand Global, der skal ruste ham til at skabe vækst internationalt. Da han havde en vejledningssamtale med Mette S. Nielsen, der til dagligt fra kontoret i ErhvervsCentret har understøttet lokale iværksættere med at komme godt fra start med deres forretning, blev han rådet til at benytte sig af sparring fra en erfaren forretningsmand fra Greve Kommunes lokale erhvervsmentorkorps, hvilket han tog imod.

- Jan har været utrolig god til at gribe alle de muligheder, der er for at hente professionel, kvalificeret hjælp og inspiration til at få succes som selvstændig. Jeg ser ham både som en modig, eventyrlysten men også fornuftig og seriøs forretningsmand, der går velovervejet, systematisk og seriøst til værks med at udleve sine drømme, pointerer Mette S. Nielsen og fortsætter: Jan vil uden tvivl hurtigt få sat turbo på forretningen og udvikle sig som selvstændig med den enorme brancheerfaring og de mange kunder, kontakter og internationale netværk, han allerede har.

Jan er også selv meget optimistisk i sin tro på fremtiden som selvstændig. Han er overbevist om, at han med al den hjælp, han vil modtage via kontorpladsen i Vækstfabrikken Greve, kombineret med en nichestrategi, vil lykkes med at satse alt på at professionalisere forretningen, så den bliver så stærk, at den kan sikre ham en fast månedsløn. Og på sigt – om cirka fem år – også lønne fem medarbejdere.

- Mit mål er at jeg fra 2018 kan drive en forretning, som jeg som minimum kan drifte til break-even inklusive en anstændig løn til mig selv. På den lange bane drømmer jeg om at få mit eget flyselskab Happy Lama Airways med daglige afgange med Airbus A380 fra både Kastrup og Billund til alverdens hovedstæder udenfor Europa, siger Jan med et glimt i øjet.

En kontorplads i Vækstfabrikken Greve er attraktivt
Med til en kontorplads hører et udviklingsforløb for virksomheden, hvor der både indgår sparring, workshops og mulighed for at indgå i et innovationsforløb eller få en mentor. En fuldtidsplads koster kr. 2500, og en flyverplads fås for kr. 1250 om måneden.

- Der er stadig enkelte ledige pladser i Vækstfabrikken Greve. Måske må vi snart melde udsolgt, for der har været en fantastisk efterspørgsel på vores ledige kontorpladser. Både de lukkede kontorpladser, faste pladser og såkaldte flyverpladser på delebasis er efterspurgte, forklarer erhvervs- og udviklingskonsulent Dorte Kjærgaard, der er ny erhverv- og udviklingskonsulent i Greve-Solrød erhvervsservice. Og hun tilføjer: Men heldigvis har vi også ledige kontorlejemål i ErhvervsCentret, hvis man er en veletableret virksomhed eller blot ønsker at være sig selv og ikke har behov for at indgå i det udviklingsforløb, som er en del af vækstfabrikkernes start-up koncept.

Der er 12 vækstfabrikker fordelt i hele Region Sjælland. Når man har plads på Vækstfabrikken Greve, har man lov til at benytte de øvrige Vækstfabrikker som arbejdspladser også.

Vil du også have en plads i Vækstfabrikken Greve?
For at få en plads i Vækstfabrik Greve, skal man have en screeningssamtale for at sikre, at virksomheden passer ind i det miljø af øvrige virksomheder, som er tilknyttet vækstfabrikken. Desuden er det et krav, at virksomheden har potentiale for vækst.

Vækstfabrik Greve har til huse i ErhvervsCentret, der ligger i et grønt industriområde i Greve tæt ved motorvejen, lufthavnen og København. Her er fri parkering, elevator, elektronisk adgangskontrol og en bemandet reception, der tager imod telefonopkald, gæster og post. ErhvervsCentret tilbyder møde- og konferencelokaler med plads til 2-50 personer samt kantine, køkken og madordning. I huset er der også adgang til lagerplads, kopimaskine, trådløst netværk/IT-forbindelse og gode badefaciliteter.

Billedtekst: Jan Tvernø, der er indehaver af Happy Lama Travel, har fået god sparring i Vækstfabrikken Greve, hvortil der er rekordstor søgning til. / Rejsearrangøren Jan Tvernø holder meget af at være rejseleder på eksotiske rejsemål med et modent publikum, som her rejser på Pamir Highway i Tadsjikistan.

Læs mere om Happy Lama Travel på: www.happylamatravel.com; www.inkastien.dk; www.alpacashoppen.dk; www.jantvernoe.dk

Flere oplysninger: Kontakt Dorte Kjærgaard, Erhvervs- og udviklingskonsulent, ErhvervsCentret: Direkte: 36 91 52 41 og mail dkd@greve.dk eller Birgit Schaldemose Norman: Direkte: 36915249/Mobil: 22887022, bsn@greve.dk