Antallet af arbejdssteder stiger fortsat i Greve med nyt erhvervsområde

GDC1.jpeg

Antallet af private arbejdssteder i Greve Kommune er vokset med 3%. Fremtiden ser ud til at bringe flere med færdigbygningen af Greve Distribution Center og udlægning af nye erhvervsarealer i den grønne kile mellem motorvejen og jernbanestrækningen.

En ny vækstanalyse fra IRISGROUP viser, at antallet af private arbejdssteder i Greve Kommune er steget med 5% fra 2015 til 2017. Set over perioden 2010-2017 er væksten i antal arbejdssteder på 3% i Greve, mens den faldt med 1% i Region Sjælland i samme periode. Et nyt stort erhvervsområde ud til motorvejen ved Greve Nord og muligheden for en ny erhvervskile mellem Køge Bugt motorvejen og jernbanen mellem København og Ringsted, vil fremover give Greve endnu flere arbejdssteder, vurderer Greves borgmester. Eksempelvis har byggeriet af Greve Distribution Center (GDC), der stadig er i gang, resulteret i en lejekontrakt med bilimportøren Interdan. Ifølge mæglerne Colliers og CBRE er interessen stor for de kommende lejemål.

Om et års tid er byggeriet af Greve Distribution Center (GDC) færdigt. Den belgiske udvikler MG Real Estate er i fuld gang med at opføre et 100.000 kvm moderne distributionscenter på et samlet grundareal på 230.000 kvadratmeter. De første 20.000 kvm står klar til indflytning. Den første lejer Interdan har underskrevet en kontrakt på 14.100 kvm og er lige flyttet ind. Bilimportøren, der hidtil har haft lager i Hedehusene, vil samle lagerbeholdningen af reservedele til Peugeot, Citroën, Opel og DS det nye sted med en loftshøjde på 12,2 meter.

- Flytningen vil kunne mærkes positivt på forretningen. Vi kan med det nye lager yde en væsentligt hurtigere service specielt til vores Opel-forhandlere, fordi vi hidtil har måttet distribuere reservedelene fra vores lager uden for Stockholm. Placeringen i Greve er også strategisk god i forhold til at sikre hurtig levering i både Københavnsområdet og det øvrige Danmark, siger Jesper Rasmussen, Chief Executive Officer i Interdans datterselskab K.W. Bruun Logistik A/S, som i praksis er dem, der kommer til at bebo det nye lejemål.

Markedet for logistik og lagerbyggerier i vækst
Interessen for logistik og lagerbyggerier er generelt stor lige nu, fortæller Tina Iburg, Senior Commercial Real Estate Advisor hos Colliers, som sammen med CBRE står for udlejningen af GDC.

- Markedet er rigtig godt, og vi har den laveste tomgang i lang tid. Selv gamle, slidte lagerbygninger er lejet ud. Det skyldes til dels den voksende internethandel, men også at flere virksomheder er blevet opmærksomme på, hvad de rette lagerfaciliteter kan betyde for deres økonomi, siger Tina Iburg fra Colliers, der formidlede lejemålet til Interdan.

Greves borgmester Pernille Beckmann forventer, at GDC bliver en motor for en større udvikling af Greve som centrum for transport- og logistikerhverv. 

- Vi har fået sat Greve på landkortet som ’et hot spot’ for nye transport- og logistikvirksomheder, der ser mod Greve, når de skal etablere sig. Området, hvor byggeriet opføres syd for hovedstaden, er attraktivt, fordi det er et centralt knudepunkt. Logistikken er god, og den geografisk placering ligger unikt lige ud til Køge Bugt motorvejen med hurtig adgang til Storkøbenhavn, lufthavnen og resten af Norden. Vi har en stor transportkorridor, som binder Øresundsregionen sammen og rækker videre mod Skandinavien, Tyskland og resten af Europa, siger Pernille Beckmann, der har hørt, at byggeriet af GDC forventes at skabe 300-400 nye arbejdspladser i Greve. Hun ser frem til, at meget tyder på, at Greve kan få frigivet et større areal til erhverv i området tæt ved GDC takket være den såkaldte ’Fingerplan 2019’.

- Vi har stort set ikke mere ledig jord tilbage til erhverv. Men vi har gennem flere år arbejdet på at sikre udlægning af nye erhvervsarealer, så vi kan få plads til nye virksomheder og understøtte væksten og beskæftigelsen i kommunen. Det er glædeligt, at vi kan se, at det nu bærer frugt fx med opførelsen af Greve Distribution Center, udtaler borgmesteren. 

Hvis man som virksomhed gerne vil vide mere om projektet og mulighederne for at leje sig ind i det nye distributionscenter, kan Tina Iburg fra Colliers kontaktes på telefon: 51445095.

Læs hele undersøgelsen fra IRISGROUP her: https://irisgroup.dk/vaekst-og-vaekstvilkaar/

Billedtekst: Antallet af private arbejdssteder i Greve Kommune er vokset med 3%. Fremtiden ser ud til at bringe flere arbejdssteder til Greve med færdigbygningen af Greve Distribution Center og udlægning af nye attraktive erhvervsarealer i den såkaldte grønne kile mellem Køge Bugt motorvejen og jernbanestrækningen mellem København og Ringsted.    

Kontakt

Birgit Schaldemose Norman
Korskildelund 6
2670 Greve
Tlf.36 91 52 49
bsn@greve.dk