Håndværker Hovedstadens Bygningsentreprise 451x220.jpg

Adm. direktør Rasmus Lindhardt glæder sig over, at Hovedstadens Bygningsentreprise er i fremgang.

Bygge- og anlægsbranchen i Greve Kommune arbejder på højtryk og er i økonomisk fremgang. En ny analyse udarbejdet for Vækstforum Sjælland viser, at Greves bygge- og anlægsvirksomheder er i vækst og har skabt 479 nye fuldtidsstillinger i de sidste to år. Det svarer til en fremgang i beskæftigelsen på 40,1 procent. En spirende højkonjunktur og høj økonomisk vækst i København giver mere arbejde til byggefirmaer i Greve. Det erfarer Hovedstadens Bygningsentreprise, der har haft adresse i Greve siden 2002.

Aktiviteten i Greves bygge- og anlægsbranche er stigende. Det har en positiv effekt på den økonomiske fremgang og beskæftigelsen i Greves bygge- og anlægsvirksomheder. Det viser nye tal fra analysen VækstVilkår 2017, der er udarbejdet af Center for VækstAnalyse. En af de virksomheder, der har travlt og er i fremgang, er Greves største byggefirma Hovedstadens Bygningsentreprise med 200 medarbejdere. Adm. direktør Rasmus Lindhardt fortæller, at 80 procent af firmaets omsætning ligger i renoveringsopgaver for almennyttige boligselskaber samt ejer- og andelsforeninger i Storkøbenhavn:

- Det går godt for Hovedstadens Bygningsentreprise. Vi kan se, at vores indtjening i år er bedre end sidste år. Vi oplever, at vi har fået mere at lave, fordi konjunkturerne er stigende. Der er gang i renoveringsarbejdet i Hovedstadsområdet fra Greve og til Nordsjælland. I licitationer vinder vi mange renoveringsopgaver af boligbyggeri fra 30’erne, 40’erne og 50’erne, og opgaverne bliver stadigt større. For fem år siden renoverede vi bare taget. Nu ser vi hos vores kunder en tilgang, hvor de tager det hele med: Ikke bare taget men også energioptimering, renovering af taget, udskiftning af vinduer og etablering af tagboliger med karnapper på det gamle tørreloft. Flere af kunderne har fået sparet penge op til renovering af boligen. Og de stigende salgspriser på boliger i København giver plads til, at kunderne kan låne flere penge til renovering, som på kort eller længere sigt kan give en økonomisk gevinst.

Rasmus Lindhardt Hovedstadens Bygningsentreprise 451x220.jpg

Den øgede aktivitet i bygge- og anlægsbranchen har betydet, at Hovedstadens Bygningsentreprise netto har ansat 30 nye medarbejdere i år, herunder blikkenslagere, tømrere, facademurere og byggeledere. Rasmus Lindhardt forventer, at firmaet inden for de næste fire måneder ansætter mindst 10 håndværkere mere.

Ny vækststrategi skal yderligere styrke fremgangen i Hovedstadens Bygningsentreprise
De nye medarbejdere skal være med til at realisere firmaets nye vækststrategi. Den går ud på at løfte omsætningen fra 320 millioner i 2016 til 409 millioner i 2019. Den handler også om at øge evnen til indtjening og samtidig sikre en mere jævn bemanding henover året. Rasmus Lindhardt ser optimistisk på fremtiden, selvom markedet stadig opleves som være præget af hård priskonkurrence.

- Det, vi fremadrettet arbejder på, er at lave flere større sager mellem 40-70 millioner. For de store renoveringsopgaver strækker sig også henover vinteren. Det betyder, at vi kan holde på vores dygtige folk, der i øvrigt værdsætter vores centrale placering i Greve, understreger Rasmus Lindhardt og uddyber: Beliggenheden i Greve er god for os alle. For det er hurtigt og nemt at komme på motorvejen. Vores ansatte har nemt ved at komme ind om morgenen og fx lave et pitstop i Greve og køre videre ind til opgaver i København, når myldretiden er ovre.

Den positive udvikling i beskæftigelsen for bygge- og anlægsbranchen glæder Greves erhvervs- og turistchef Tina Charlotte Koeffoed. Hun peger på, at Greves placering spiller en vigtig rolle, og at analysen viser, at fremgangen i beskæftigelsen også skyldes et stærkt iværksættermiljø i Greve samt en større virksomhedstilflytning til Greve Kommune.

- Greves centrale beliggenhed på Sjælland og kort afstand til København er en kæmpe fordel for vores erhvervsliv – og ikke mindst for vores bygge- og anlægsvirksomheder. Virksomhederne er begunstiget af at være tæt på hovedstaden, hvor den økonomiske vækst har været dobbelt så kraftig som i landet som helhed siden finanskrisen. Det tiltrækker virksomheder og giver øget efterspørgsel efter de varer og serviceydelser, som produceres i Greve. Den positive udvikling i Greve Kommune er kraftigere end både landet som helhed og i Region Sjælland siden 2011, fortæller Tina Charlotte Koeffoed.

Hun har tidligere i år sammen med borgmesteren været på virksomhedsbesøg hos entreprenørvirksomheden BKH gruppen, der flyttede fra Stevns til Greve i sommeren 2015 med 160 medarbejdere.

- Denne tilflytning til kommunen er vi glade for, da det er med til at cementere kommunens stærke position inden for bygge- og anlægsbranchen. Desuden viser analysen, at lokale iværksættere inden for bygge- og anlægsbranchen har skabt 317 jobs – det er ganske flot, vurderer Tina Charlotte Koeffoed.

Også Greves borgmester Pernille Beckmann er stolt over de mange nye arbejdspladser, der er skabt i byggeriet.

- Det er ganske flot, at det fortsat går fremad for Greves bygge- og anlægsvirksomheder. Det tegner et billede af, at Greve er et godt og attraktivt sted at drive virksomhed, udtaler Pernille Bechmann og tilføjer, at hun håber, at travlheden og vokseværket i branchen vil trække mange andre aktører med ind i en positiv vækstspiral.

Analysen VækstVilkår Greve offentliggøres den 24. august 2017 på http://vaekstanalyse.dk/

Billedtekst: Adm. direktør Rasmus Lindhardt glæder sig over, at Hovedstadens Bygningsentreprise er i fremgang og har i år ansat 30 nye medarbejdere til at tage sig af renoveringsarbejde af almennyttige boligselskaber samt ejer- og andelsforeninger. Firmaet er fortsat på udkig efter flere håndværkere.

Greve_job_brancher.JPG
Graf fra analysen VækstVilkår Greve: Lønmodtagerbeskæftigelse i private brancher, Vækst 2015 og 2016

Flere oplysninger: Kontakt Tina Charlotte Koeffoed, Erhvervs- og turistchef, ErhvervsCentret: Mobil: 21305004, mail tck@greve.dk eller Birgit Schaldemose Norman: Direkte: 36915249/Mobil: 22887022, bsn@greve.dk

Kontakt

Birgit Schaldemose Norman

Kommunikations- og markedsføringskonsulent

 

Telefon 3691 5249

bsn@greve.dk