Casper var skoletræt men fik som EGU-elev både uddannelse og fast job

Dansk Køle Service ApS Kasper Nielsen A.jpg

Casper, der var træt af at gå i skole og i vildrede med, hvad han ville med livet, er glad for at have fået en praktisk uddannelse via EGU og et praktikforløb hos Dansk Køle Service i Greve. Det fortalte han, da Greves borgmester og erhvervs- og turistchef var på virksomhedsbesøg.

19-årige Casper Nielsen er glad for at have fået en praktisk uddannelse og et fast job hos Dansk Køle Service ApS. Da han gik ud af 9. klasse, var han træt af at gå i skole og havde svært ved at komme op om morgenen. I dag har han fået styr på sit liv takket være Erhvervs Grund Uddannelsen (EGU) og et praktikforløb hos Dansk Køle Service ApS. Det fortalte han, da Greves borgmester og erhvervschef for nylig var på virksomhedsbesøg.

I fire år har Casper Nielsen været yngste mand i direktør Peter Klinges team hos Dansk Køle Service ApS, der fra adressen på Geminivej 64 i Greve producerer, monterer og laver 24/7 service på aircondition- og køleanlæg til biler. Virksomheden, der er ejet af Peter og hustruen Iben Plesner Klinge, startede med at lave airconditionanlæg til vare- og lastbiler og busser for 30 år siden på nabovejen Agenavej. I dag beskæftiger Dansk Køle og Service ApS tolv personer.

Succeshistorien med Casper startede, da Peter i 2014 blev kontaktet af en EGU-vejleder i Greve Kommune, der tilbød ham at få en ung elev på værkstedet til at hjælpe med forefaldende arbejde som led i et uddannelsesforløb. 

- Casper var vores første EGU-elev, og det blev en succesoplevelse. Vi takkede ja, da vores virksomhed var og er i fin form og snart udvider med en ny kontorbygning. Vi er som en lille familie, der kender hinanden godt, idet de fleste har været ansat her i 18-26 år. Derfor har det været nemt for os at tage imod ham, selvom vi også har brugt meget tid og energi på det, pointerer Peter og fortsætter:

- Han har en interesse for at arbejde med biler på værkstedet, og hænderne sidder bestemt ikke skævt på ham. Er han i tvivl om noget, så kommer han og spørger en af os. Fra dag ét har han trukket sin egen løn ind. Vi havde i starten lidt support til Casper i form af en mentor fra kommunen. Det fungerede fint, konkluderer Peter, der gerne vil tage imod en EGU-elev en anden gang.     

Casper fandt sin rette hylde på værkstedet hos Dansk Køle Service ApS    
Da Casper begyndte i praktik som medhjælper, arbejdede han et par timer hver uge på værkstedet og gik samtidig i skole og tog bl.a. et svejsekursus. Senere blev det til fire timer hver dag. Han fejede gulvet, ordnede skraldespande og ryddede op på værkstedet. Senere fik han nye opgaver men også problemer med ryggen, som han dog har fået styr på ved at begynde i et Fitness center. For tre år siden blev han fastansat hos Dansk Køle Service ApS og møder altid til tiden. Han har også sparet sammen til en ny bil. Det sværeste i starten var at komme op om morgenen, fortæller han:

- Jeg kan godt lide at bruge min hænder på et værksted og lave service på bilerne. En af mine opgaver er at tjekke filter og olie på busser og lastbiler, vi efterser og reparerer for vores kunder. Jeg vil gerne være mekaniker og har lige taget det store kørekort. Jeg er rigtig glad for EGU-uddannelsen og for min chef og mine kolleger hos Dansk Køle Service ApS. Uden EGU og dem var jeg ikke kommet hertil i dag, understreger Casper, der glæder sig til at tage endnu et hænger kørekort. Det giver ham mulighed for at arbejde som eksportchauffør, hvis han en dag får lyst til det.

Fakta om Erhvervs Grund Uddannelsen (EGU) – en praksisnær uddannelse til unge
En EGU-uddannelse er mulig inden for alle fag og brancher. Som virksomhed er du med til at give en ung under 30 år en toårig praktisk uddannelse. Uddannelsen er individuel og fleksibel og tilrettelægges, så det passer til virksomhedens behov. Eleven skal på kurser/skoleophold i 20-40 uger. Elevens løn betales her af kommunen. I praktikperioderne betaler virksomheden overenskomstmæssig løn. Virksomheden får en bonus på 68 kr. pr. praktikdag. Virksomheden betaler en gennemsnitlig løn på 6.100 kr. om måneden.

EGU-vejlederen tager sig af papirarbejdet og hjælper under hele praktikforløbet med støtte og vejledning. Både til egu-eleven og til praktikværten. Se evt. mere her: www.egu.dk.      

Flere oplysninger: Kontakt Tina Charlotte Koeffoed, ErhvervsCentret: Direkte: 36915004/Mobil: 21305004 eller Birgit Schaldemose Norman, ErhvervsCentret: Direkte: 36915249/Mobil: 22887022, bsn@greve.dk

Kontakt

Birgit Schaldemose Norman
Korskildelund 6
2670 Greve
Tlf.36 91 52 49
bsn@greve.dk