Du kan få styr på den nye ferielov på gratis morgenmøde

Peter Topp Engelsted Jonasen 001.JPG

Peter Jonasen vil give en introduktion til den nye ferielov og forklare om, hvad den betyder for virksomhederne. Peter er selvstændig med firmaet HR Topp ApS og har kontor i Vækstfabrikken Greve  

Den nye ferielov vil ændre reglerne for optjening og afholdelse af ferie. Loven får konsekvenser efter den 1. september 2019. På et morgenmøde i ErhvervsCentret kan du i god tid få styr på, hvad den betyder for dig og din virksomhed. Det sker torsdag den 14. marts kl. 8.30-10.00 på Korskildelund 6 i Greve.  

Morgenmødet henvender sig til virksomheder, der gerne vil i gang med at forberede sig på at overholde den nye ferielov, som ændrer princippet om forskudt ferie. Det betyder, at ferien fremover skal optjenes og afvikles over samme periode.  

- Vores arrangement om den nye ferielov er oplagt at deltage i for lønbogholdere, økonomichefer, HR-chefer, ejerledere og direktører med ansvar for at ansætte medarbejdere i små og mellemstore virksomheder, fortæller erhvervs- og udviklingskonsulent Dorte Kjærgaard fra Greve-Solrød Erhvervsservice, der er en del af ErhvervsCentret: 

 – Vi har tidligere afholdt et informationsmøde om den nye ferielov, der træder i kraft den 1. september 2020. Men ferie, der optjenes efter den 1. september 2019, bliver også påvirket. Nu gentager vi det. For vi vil gerne give endnu flere af vores lokale virksomheder mulighed for at blive klogere på emnet. Det er vigtigt for virksomhederne at vide, hvordan de skal håndtere de nye regler, der har konsekvenser for både medarbejdere og arbejdsgiveren, siger Dorte.  

De praktiske konsekvenser for virksomheder præsenteres
Til arrangementet vil deltagerne møde Peter Jonasen, der er selvstændig med HR-firmaet HR Topp ApS med kontor i Vækstfabrikken Greve, der ligger i ErhvervsCentret. Han lever af at rådgive ledere om HR og rekruttering samt løser HR- og rekrutteringsopgaver for virksomheder, der ikke selv har en HR-medarbejder ansat. Han vil præsentere den nye ferielov og forklare om de nye regler. Han kommer også ind på, hvilke praktiske konsekvenser den nye ferielov har for virksomheden og medarbejderne.  

- Det er vigtigt at komme hurtigt i gang med at forberede sig på den nye ferielov. Arbejdsgiverne er bl.a. nødt til at ændre håndteringen af medarbejdernes ferieopsparing. Det bliver arbejdsgiverens ansvar at sikre, at medarbejderne har haft mulighed for at spare ferie op til at afholde tvungen ferie. Ellers er det arbejdsgiveren, der skal betale. Det her er en god anledning til at se sin personalehåndbog efter og opdatere den, hvis man har sådan en, og også ansættelseskontrakterne. Den største ændring er, at alle også nye lønmodtagere opsparer og afholder ferie løbende og derfor har ret til betalt ferie i modsætning til princippet om forskudt opsparing og afholdelse af ferie, der stammer fra den gældende ferielov med rødder helt tilbage til 1938, fortæller Peter Jonasen. Han vil også besvare spørgsmål fra deltagerne på morgenmødet.  

Husk tilmelding: https://erhvervscentret.nemtilmeld.dk/125/

Billedtekst: Peter Jonasen vil give en introduktion til den nye ferielov og forklare om, hvad den betyder for virksomhederne. Peter er selvstændig med firmaet HR Topp ApS og har kontor i Vækstfabrikken Greve   

Flere oplysninger: Kontakt Dorte Kjærgaard, Mobil: 25329482 eller dkd@greve.dk eller Tina Charlotte Koeffoed, Erhvervs- og turistchef, ErhvervsCentret: Mobil: 21305004, mail tck@greve.dk eller Birgit Schaldemose Norman: Direkte: 36915249/Mobil: 22887022, bsn@greve.dk

 

Kontakt

Anett Kristensen
Kommunikation og presse
Korskildelund 6
2670 Greve
Tlf.36 91 50 00
atk@greve.dk