ErhvervsCentret er klædt på til at bruge hjertestarter

Lisette hjerteredderkursus.jpg

Hjertestarteren i ErhvervsCentret er til brug for alle, hvis en person pludselig får et ildebefindende pga. problemer med vejrtrækningen og hjertet. Nu har en gruppe af medarbejdere og lejere i ErhvervsCentret på et kursus øvet sig i at bruge en hjertestarter.

ErhvervsCentret fik for to et halvt år siden en hjertestarter. Den befinder sig i stueetagen til højre for receptionen. Heldigvis har den aldrig været i brug. Men den er tilgængelig for alle i ErhvervsCentret og lokalområdet i åbningstiden. Nu har en gruppe medarbejdere og lejere i ErhvervsCentret været på gratis hjerteredderkursus for at få opfrisket, hvordan de skal bruge hjertestarteren, hvis uheldet en dag er ude.

Formålet med hjertestarteren i ErhvervsCentret er at øge chancerne for at redde liv i lokalområdet, hvis en person i ErhvervsCentret eller det omkringliggende erhvervsområde Greve Main får et hjertestop.

- Vi valgte at få opsat en hjertestarter som en ekstra sikkerhed, hvis nogen en dag skulle falde om. Man ved aldrig, hvad der kan ske i et stort erhvervshus som vores, hvor mange mennesker i forskellige aldre færdes dagligt. Vi huser mange virksomheder, der har kontor her, og vi har mange iværksættere, medarbejdere og gæster, der holder møder i huset samt deltager i vores faglige arrangementer og uddannelser. Heldigvis har vi aldrig haft brug for hjertestarteren, og det håber vi heller ikke, vi får, fortæller ErhvervsCentrets leder Tina Charlotte Koeffoed, og fortsætter:

- Det er ikke nok at have adgang til en hjertestarter. Man skal også vide, hvordan man betjener den og ikke mindst have modet til at kaste sig ud i at bruge den, hvis det skulle blive aktuelt. Derfor havde vi takket ja tak til at få et gratis hjerteredderkursus.

Alle kan få gratis hjerteredderkursus – instruktøren kommer ud til virksomheder
Lisette Andersen, der til daglig arbejder i ErhvervsCentrets reception, føler sig efter hjerteredderkurset klar til at handle, hvis nogen får brug for hjertestarteren. Og hun vil opfordre andre virksomheder til at gøre brug af det gratis tilbud ved at kontakte Hjerteforeningen på: Hjerteforeningen.dk/givliv 

- Det var lærerigt at deltage i kurset. Jeg er glad for, at jeg har fået genopfrisket, hvordan hjertestarteren virker og skal betjenes. Jeg vil gerne på kursus igen om et år. Det er rart at holde det ved lige. Det handler meget om, at du ikke går i panik og blokerer, hvis uheldet er ude. Jeg fik noget af et chok, da jeg før jul oplevede, at en person pludselig fik et ildebefindende foran receptionen og faldt om på gulvet. Heldigvis bevarede jeg roen, og det blev heldigvis ikke nødvendigt at bruge hjertestarteren, og hun overlevede, fortæller Lisette Andersen.

En af ErhvervsCentrets lejere, der havde glæde af at deltage på kurset, var kundeserviceleder Pernille Skibshøj-Kanstrup fra Eltident. Hun havde aldrig før været på et hjerteredderkursus.   

- Det var nyttigt at komme på kursus i at bruge en hjertestarter. I folkeskolen har jeg taget et førstehjælpskursus men aldrig før et kursus i brug af en hjertestarter. Jeg tror, at jeg vil have modet til at bruge den, hvis det skulle blive nødvendigt, selvom man aldrig helt ved, hvordan man vil reagere i sådan en situation. Det har givet mig en selvtillid at blive kastet ud i en konkret øvelse og finde ud af, at det ikke er så svært, fordi hjertestarteren fortæller dig, hvad du skal gøre. Det værste er jo, hvis du går i panik og slet ikke gør noget, understreger Pernille.

På kurset gav instruktøren Ole Løvskov, der var udsendt fra Hjerteforeningen, følgende råd:

  1. Stands ulykken – giv hjælp i form af det, du magter i situationen indtil falckredderen kommer, læg personen i aflåst sideleje ved vejrtrækning
  2. Tilkald hjælp – ring 112 og brug gerne ’app 112’ som giver din lokation via mobiltelefonens GPS
  3. Genopliv med hjertestarter ved hjertestop – følg instruktionerne fra maskinen

Læs mere om at bruge en hjertestarter på: www. hjertestarter.dk

Flere oplysninger: Kontakt Tina Charlotte Koeffoed, ErhvervsCentret: Direkte: 36 91 50 04/Mobil: 21305004, mail: tck@greve.dk eller Birgit Schaldemose Norman, ErhvervsCentret: Direkte: 36915249/Mobil: 22887022, bsn@greve.dk

 

Kontakt

Anett Kristensen
Kommunikation og presse
Korskildelund 6
2670 Greve
Tlf.36 91 50 00
atk@greve.dk