Erhvervsminister Brian Mikkelsen besøger ErhvervsCentret i Greve

Brian Pernille Hans Vækstfabrikken Greve (003).jpg

Erhvervsminister Brian Mikkelsen var på besøg hos ErhvervsCentret med bl.a. borgmester Pernille Beckmann samt Byrådsmedlemmerne Hans Barlach og Brigitte Klintskov Jerkel.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen besøgte fredag formiddag den 25. august 2017 ErhvervsCentret i Greve, der huser ca. 40-50 virksomheder og ca. 30 vækstfabrikanter. Her hørte han om, hvordan erhvervslivet trives i Greve, og hvordan indsatsen er på erhvervsområdet. Formålet med mødet var at drøfte, hvilke potentialer og udfordringer kommunen og erhvervslivet har for at skabe yderligere vækst. Som en del af besøget hilste han også på nogle af husets lejere og vækstfabrikanter og fik en dialog om, hvordan det går med deres forretning, og hvad de oplever af udfordringer.

 

Greve Kommunes erhvervs- og turistchef Tina Charlotte Koeffoed indledte mødet med at præsentere ErhvervsCentret som bl.a. en nem indgang til Greve Kommune for virksomhederne. Hun fortalte også, at det går godt for Greves erhvervsliv. Hun satte tal på den positive udvikling blandt andet med udgangspunkt i den nye vækstanalyse VækstVilkår Greve 2017, der er udarbejdet af Center for Vækstanalyse for Vækstforum Sjælland. På mødet blev Brian Mikkelsen blandt andet orienteret om, at Greve kan kalde sig for Danmarksmester i at skabe nye job, og at det i det hele taget går rigtig godt for de lokale virksomheder, især inden for transport- og logistikområdet, i bygge- og anlægsbranchen, for detailhandlen og på iværksætterområdet.

Mere jord til udlægning af erhvervsarealer er et stort ønske fra Greve Under besøget drøftede parterne potentielle potentialer og udfordringer for at sikre yderligere vækst i Greve. Brian Mikkelsen fik et ønske med hjem fra besøget i ErhvervsCentret: Nemlig at se på, om der kan frigives arealer til nye erhvervsområder i Greve langs motorvejen i den såkaldte grønne kile.

 - Vi er en af de mest attraktive erhvervskommuner, fordi vi ligger centralt på Sjælland lige ud til motorvejen, og det går rigtig godt for vores erhvervsliv, der trives i kommunen og skaber rekordmange job. Men vi må desværre af og til sige nej tak til nye investeringer, fordi vi mangler jord til nye virksomheder, der vil flytte til Greve. Det er vi kede af. Vi kunne godt tænke os, at man politisk kiggede på, om der kan frigives nogle arealer langs motorvejen. Det er vores største begrænsning for at fortsætte vækstudviklingen her i Greve. Hvis ikke vi får mere jord, risikerer vi at gå glip af mange hundrede arbejdspladser og andre afledte arbejdspladser, fortalte Tina Charlotte Koeffoed.

En anden udfordring for erhvervslivet er ifølge Tina Charlotte Koeffoed at kunne tiltrække kvalificeret arbejdskraft, hvis væksten skal fortsætte i samme høje tempo.

Rundtur i ErhvervsCentret Brian Mikkelsen mødte blandt andet direktør Martin Tambour​ med firmaet Leto Leasing​, der har boet i ErhvervsCentret siden 2010, hvor han stiftede virksomheden. Han forventer i år en omsætningsstigning på næsten 50 procent i forhold til sidste år og har i dag to ansatte. Han fortalte, at virksomheden trives med at bo i ErhvervsCentret, fordi der er en reception til at tage imod gæster og personale til at ordne det praktiske med fx at pudse vinduer og købe toiletpapir. En anden fordel, som Martin oplever ved ErhvervsCentret, er, at naboskabet med de andre lejere har givet nye kunder, der leaser en bil hos Leto Leasing.

Ministeren fik også en snak med Marianne Bigum​, der er selvstændig med firmaet Bigum Consult. Hun er en del af Greves iværksættermiljø i Vækstfabrikken Greve, som erhvervsministeren indviede i ErhvervsCentret for seks år siden. Marianne havde sammen med de andre vækstfabrikanter lavet en tegning af iværksætternes udfordringer, som hun gav til Brian Mikkelsen.

- Det var en god oplevelse at få besøg af Brian. Han var venlig og imødekommende. Han bad mig om at fortælle lidt om mig selv. Jeg fik også lejlighed til at vise ham en tegning med iværksætternes udfordringer, som jeg havde lavet på forhånd sammen med nogle af de andre iværksættere. På den måde fik han nogle input til at forbedre iværksætternes vilkår. Han var meget interesseret, og ministersekretæren fik til opgave at bære papiret hjem. Vi har blandt andet foreslået, at iværksættere får mulighed for at få en etableringskonto, som ikke beskattes, eller at man i de første år fjerner arbejdsmarkedsbidraget, fortæller Marianne Bigum.

 

Billedtekst: Erhvervsminister Brian Mikkelsen mødte både borgmester Pernille Beckmann, Hans Barlach der er medlem af Greves Byråd, tidligere borgmester, Brigitte Klintskov Jerkel, medlem af Greves Byråd samt kommunaldirektør Claus Thykjær.

 

Flere oplysninger: Kontakt Tina Charlotte Koeffoed, ErhvervsCentret: Direkte: 36915004/Mobil: 21305004 eller Birgit Schaldemose Norman, ErhvervsCentret: Direkte: 36915249/Mobil: 22887022, bsn@greve.dk

Kontakt

Birgit Schaldemose Norman

Kommunikations- og markedsføringskonsulent

 

Telefon 3691 5249

bsn@greve.dk