FAUSOL trives i Top-Toys tidligere domicil – og ejeren har et nytårsønske

Kim Faurbjerg håber, at han får held med at realisere en drøm om at gøre bygningen i Tune til en base for små nystartede e-handelsfirmaer. 

Ved årsskiftet er det præcis et år siden, at adm. direktør Kim Faurbjerg for FAUSOL overtog den kæmpe store, ledige bygning på Roskildevej 16 i Tune. Her har Top-Toy og ophavsmanden til Fætter BR tidligere haft domicil. Kims nytårsønske er, at der etableres en base for virksomheder, der har med e-handel og detailhandel at gøre i bygningen, hvor der kan komme synergier mellem virksomhederne. Det fortalte han til Greves erhvervs- og turistchef, der var på besøg for at høre, hvad hun kan gøre for at bidrage til, at ønsket går i opfyldelse. 

Efter 12 gode år med en solid stigende vækst var det internationale handels- og grossistfirma, der sælger bl.a. muld, gødning og græsfrø, vokset ud af rammerne i Roskilde. I oktober 2017 flyttede FAUSOL ind i Top-Toys tidligere domicil lige midt i Tune by. Her har firmaet fået 5.000 m2 lager – mere end dobbelt så meget som i Roskilde – og masser af kontorplads samt et nyt stort showroom. I dag er Kim glad for, at han flyttede FAUSOL til den lille landsby, hvor han bor privat med sin hustru, der også arbejder i firmaet. Her har virksomheden fået perfekte rammer til at fortsætte væksten i Danmark og det øvrige Skandinavien.

- Jeg var fyr og flamme, da jeg fandt ud af, at stedet var til salg og fik en fremvisning. Der var flere, der spurgte mig, om jeg var skør i hovedet, fordi huset er så stort og trængte til maling, og bar præg af Top-Toys logofarver rød, gul, grøn og blå. Min drøm er, at det her kan udvikle sig til en base for små nystartede e-handelsfirmaer med eksportdrømme, der har brug for et kontor kombineret med et showroom og måske lidt lagerplads, fortæller Kim Faurbjerg. Han tænker også, at store nye virksomheder, som har brug for et showroom, kan få gavn af at flytte ind i bygningen.

Fem virksomheder har glæde af Top-Toys tidligere domicil – og der er plads til mange flere
Kim er ganske godt tilfreds med, at der indtil nu er flyttet fire andre firmaer ind under det samme tag i den historiske bygning, hvor Børge Rasmussen, der opfandt Fætter BR, både arbejdede og boede. Også det danske boliginteriør brand Vanilla Fly har både kontor og lager i bygningen, hvorfra de designer og sælger ting til boligindretning til hele verden.

- Vi trives med at være flyttet ind her i den historiske bygning i Tune. Vi har fået pladsen indrettet, som vi ville have det med et feminint og lidt råt nordisk look. Her er masser af plads samt lys, luft og ro til at arbejde kreativt, som vi jo gør, når vi udvikler nye boligindretningsprodukter til hjemmet. Samtidig er det enormt praktisk og uundværligt for os at have et lager lige ved siden af vores kontorarbejdplads, fortæller Helle Dittler, der startede virksomheden op i 2010 sammen med Merethe Lyck.   

Greves erhvervs- og turistchef Tina Charlotte Koeffoed kiggede inden jul forbi FAUSOL for at drøfte, hvordan hun kan hjælpe med at tiltrække små nystartede iværksættere til huset.

- Det er dejligt at Kim vil stille sin ekspertise til rådighed for andre nystartede virksomheder, udtaler Tina Charlotte Koeffoed, der tidligere har koblet Prime Cargo sammen med FAUSOL. Således har Prime Cargo i dag 1.500 kvadratmeter lagerhotel i domicilet.

Bygningen rummer p.t. 2.500 m2 ledigt kontorplads. Stedet byder også på et industrikøkken, der kan bruges til catering. Endelig er der også plads til fx servering i den gamle privatbolig, hvor Børge Rasmussen, ophavsmanden til fætter BR, boede.   

Flere oplysninger: Kontakt Tina Charlotte Koeffoed, Erhvervs- og turistchef, ErhvervsCentret: Direkte: 21 30 50 04 og mail tck@greve.dk eller Birgit Schaldemose Norman: Direkte: 36915249/Mobil: 22887022, bsn@greve.dk

 

Kontakt

Birgit Schaldemose Norman
Korskildelund 6
2670 Greve
Tlf.36 91 52 49
bsn@greve.dk