Greves nye Task Force holdt kick-off møde om social ansvarlighed

Code of Care Maj 2019 090.JPG

Code of Care Greve består af en række virksomhedsledere, som har besluttet at arbejde for at øge det sociale ansvar i endnu flere virksomheder ud fra visionen ”Vi vil motivere flere virksomheder til at skabe rammer for unge, så de opnår deres fulde potentiale”. 

20 ledende repræsentanter fra Greves erhvervsliv blev enige om at arbejde på at få flere lokale virksomheder til at tage et ansvar for at hjælpe udsatte unge i beskæftigelse, da de mødtes til kick-off møde i ErhvervsCentret. De var inviteret til at deltage som medlemmer af en ny Task Force i et samarbejde mellem Greve Kommune og organisationen Code of Care.

Formålet med den nye Task Force er at understøtte, at flere lokale virksomheder i Greve Kommune inspireres til fremover at rekruttere borgere, der i dag står uden for arbejdsmarkedet. Den nye indsatsgruppe har fået navnet Code of Care Task Force Greve. Det er non-profit organisationen Code of Care, der står bag Task Forcen i samarbejde med Greve Kommune. Code of Care er etableret af en række virksomhedsledere, der arbejder for at sætte social ansvarlighed på dagsordenen i erhvervslivet og inkluderer flere udsatte på arbejdsmarkedet.  

- Vi har brug for vores lokale erhvervsliv i en vigtig sag, der handler om at tage et socialt ansvar for unge, der har forskellige udfordringer og svært ved selv at få et job. I Greve vil vi være bedre til at hjælpe denne gruppe af unge, så de ikke får et liv på offentlig forsørgelse. De skal derimod have indhold i hverdagen og opleve glæden ved at stå op om morgenen for at passe et meningsfuldt arbejde, de kan magte. Men vi kan ikke gøre det her alene. Derfor har vi sammensat en stærk Task Force med 20 ledere fra fremsynede virksomheder i Greve Kommune, fortæller borgmester Pernille Beckmann og uddyber: Disse ledere er allerede meget engagerede i at tage et socialt ansvar i deres virksomheder i dag. Vi tror, at de med deres store erfaring og brede netværk kan bringe nye og alternative ideer i spil sammen med os og bidrage til at få flere udsatte unge ind på arbejdsmarkedet.

Greve Kommune samarbejder om at udvikle ideerne i samarbejde med organisationen Code of Care. En af deltagerne i den nye Code of Care Task Force Greve er iværksætteren og transportmanden Carsten Moberg, der med Logistikkompagniet har fået anerkendelse for at tage et samfundsmæssigt ansvar for borgere på kanten af arbejdsmarkedet. Det er blevet til både en gazelle fra Dagbladet Børsen i 2014, Greve Erhvervspris 2015 og to CSR-priser i 2016 og senest CSR People Prize 2018. 

- Jeg blev lidt stolt af, at jeg fik en invitation til at være med i Code of Care Task Force Greve. Jeg har sagt ja, fordi jeg gerne vil bidrage med at få mange flere virksomheder til at bidrage positivt til lokalsamfundet ved at give udsatte unge en ekstra chance. Jeg vil gerne sprede budskabet om, at det har fordele for en virksomhed at tage et socialt ansvar. Vi får fx masser af uopfordrede ansøgninger og også mange kvalificerede ansøgninger. De jobsøgende har hørt og læst, at vi er en god og rummelig arbejdsplads. Det behøver ikke være så svært at tage et socialt ansvar og gøre en forskel. Nogle virksomheder problematiserer det lidt for meget. Lyt til dem, der har prøvet det før, lød et af rådene fra Carsten Moberg.

Workshop resulterede i vision og ideer til nye tiltag for at omfavne udsatte unge på arbejdsmarkedet
Leif Rexen, som er direktør for og ejer af forsikringsmæglervirksomheden RTM, var også at finde blandt deltagerne i workshoppen. Han var med til at skrive en vision for, hvordan han og andre virksomhedsledere fremover vil gøre en ekstra indsats for at bidrage positivt til at øge det sociale ansvar. Visionen lød: ”Vi vil motivere flere virksomheder til at skabe rammer for unge, så de opnår deres fulde potentiale”. 

- Vi vil gerne vise, at RTM er en menneskelig virksomhed. Derfor forsøger vi at afhjælpe de problemer, der er i samfundet ved at have fokus på at gøre noget ekstra og bygge en kultur op, hvor vi hjælper andre med særlige behov. Vi har i RTM og via den her Task Force et bredt netværk, som vi kan bruge for at realisere det mål, vi har sat os i dag. Vi er blevet enige om tilsammen at finde 57 virksomheder, som også vil hjælpe unge frem i livet. Det giver jo en tilfredsstillelse af hjælpe. Så jeg kan kun opfordre til, at endnu flere virksomheder støtter op om at tage et socialt ansvar, sagde Leif Rexen.  

Kontakt Susan Jørgensen fra Greve Kommune på tlf.: 43 97 38 84, hvis du også vil deltage i arbejdet med at få flere udsatte unge i beskæftigelse.

Billedtekst:
Gennem en involverende strategiproces har Code of Care Greve udviklet en handlingsplan, der skal sikre fremdrift og engagement for både virksomhedsledere og jobcentret.

Billedtekst:
Code of Care Greve består af en række virksomhedsledere, som har besluttet at arbejde for at øge det sociale ansvar i endnu flere virksomheder ud fra visionen ”Vi vil motivere flere virksomheder til at skabe rammer for unge, så de opnår deres fulde potentiale”. 

 

Flere oplysninger: Tina Charlotte Koeffoed, Erhvervs- og turistchef, ErhvervsCentret: Mobil: 21 30 50 04, mail tck@greve.dk eller Anett Kristensen: Direkte: 36 91 52 49/Mobil: 22 45 12 65, atk@greve.dk

 

 

Kontakt

Anett Kristensen
Kommunikation og presse
Korskildelund 6
2670 Greve
Tlf.36 91 50 00
atk@greve.dk