IT-sikkerhed arrangement i EC.jpg

På en gratis workshop om IT-sikkerhed i ErhvervsCentret får du inspiration til at få styr på din virksomheds IT-sikkerhed på et arrangement i ErhvervsCentret onsdag den 6. februar 2019. Mød blandt andre IT-sikkerhedsekspert Helen Pedersen og Keld Rasmussen fra Hera IT.

Hvordan ser trusselbilledet for IT-kriminalitet ud mod danske virksomheder, og hvad kan du selv gøre for at sikre dig og din virksomhed mod angreb fra IT-kriminelle? Og hvad gør du, hvis uheldet er ude, og det er din virksomhed, der bliver det næste offer? Alt det kan du blive klogere på ved at deltage i en workshop om IT-sikkerhed i Erhvervscentret i Greve. 

Angrebene på virksomheder og offentlige myndigheder ikke bare i Danmark men også i udlandet bliver mere og mere avancerede og skader ikke bare forretningen økonomisk men også omdømmemæssigt. Tidligere undersøgelser har vist, at problemet desværre rammer flere og flere virksomheder herhjemme. Nu kan du blive klogere på, hvordan du kan opnå en bedre IT-sikkerhed onsdag den 6. februar 2019 fra kl. 15.00-17.00 på Korskildelund 6. Du tilmelder dig her: https://erhvervscentret.nemtilmeld.dk/118/

- Vi vil gerne give vores lokale iværksættere og små som mellemstore virksomheder ny viden og inspiration til at beskytte deres forretning mod IT-kriminalitet. Vi har været i kontakt med lokale virksomheder, der har været udsat for forretningskritisk cybercrime og afpresning. Med ét slag er hele deres forretning bragt i fare, og det rammer alle virksomhedstyper og størrelser. Derfor holder vi denne workshop for at klæde virksomhederne på til at modstå angreb, understreger erhvervs- og udviklingskonsulent Dorte Kjærgaard fra Greve-Solrød Erhvervsservice, der er en del af ErhvervsCentret.

Få gode råd og redskaber til at minimere risikoen for at blive offer for IT-kriminalitet
Heldigvis er der mange forholdsvis simple og billige forholdsregler, du kan tage for at ruste dig og din virksomhed mod cyberangreb. Det er budskabet fra IT-konsulent og sikkerhedsekspert Helen Pedersen fra Grevevirksomheden Hera IT. Hun har arbejdet med IT og sikkerhedsløsninger i de sidste 25 år. Hun vurderer, at rigtig mange enkeltmandsvirksomheder og mindre virksomheder er i farezonen for at blive hacket. Det skyldes, at de tror, at de er godt sikret med installation af et simpelt antivirusprogram uden ransomwarebeskyttelse og firewall, som måske ikke bliver sikkerhedsopdateret.

- I dag kan du få virus ind på dit system på mange måder, og IT-hackerne bliver dygtigere og dygtigere. Du skal som virksomhed sørge for, at du hele tiden får lavet en backup af dine data, og at dit sikkerhedssoftware løbende opdateres. Og så skal du huske at sikre dig med tekniske løsninger ikke bare på din PC men også din Tablet og Smartphone, hvis du bruger alle disse enheder til at drive din forretning. Vi er jo alle sammen både som privatpersoner og virksomheder truet mod cyberangreb hele tiden, og du skal derfor overveje, om ikke ca. 15 kr. om måneden pr. bruger til en IT-løsning er godt givet ud, hvis du investerer i et softwaresystem, som bliver holdt ved lige for dig, uden du behøver gøre noget, påpeger Helen Pedersen.

Hun tilføjer, at det også er en god idé at få foretaget et gratis og uforpligtende IT-sikkerhedstjek af virksomhedens IT-system, hvis dette aldrig er blevet gjort. Det kan nemlig afdække, hvor der er huller i sikkerheden, så der kan skrides ind over for det. Et andet sted at sætte ind over for cybercrime er at regulere medarbejdernes adfærd, så de trænes i at agere velovervejet og rationelt, når de fx åbner mails og klikker på links. 

På workshoppen får du også af firmaet Kaspersky Lab Nordic en introduktion til, hvordan andre virksomheder har tacklet problemer med IT-sikkerheden. Der er også tid til spørgsmål.

Billedtekst: På en gratis workshop om IT-sikkerhed i ErhvervsCentret får du inspiration til at få styr på din virksomheds IT-sikkerhed på et arrangement i ErhvervsCentret onsdag den 6. februar 2019. Mød blandt andre IT-sikkerhedsekspert Helen Pedersen og Keld Rasmussen fra Hera IT i Greve, der hjælper mange mindre virksomheder med at installere IT-løsninger, MS Office365 Cloudtjenester og højne IT-sikkerheden med tekniske sikkerhedsløsninger.

 

Flere oplysninger: Kontakt Dorte Kjærgaard, ErhvervsCentret: Direkte: 36915241, mail: dkd@greve.dk eller Birgit Schaldemose Norman, ErhvervsCentret: Direkte: 36915249/Mobil: 22887022, bsn@greve.dk

Kontakt

Anett Kristensen
Kommunikation og presse
Korskildelund 6
2670 Greve
Tlf.36 91 50 00
atk@greve.dk