Hovedstadens Bygningsentreprise bidrager til væksten i Greve

Hovedstadens Bygningsentreprise gruppebillede.jpg

Greves virksomheder i bygge- og anlægsbranchen er i vækst, viser en analyse fra IRISGROUP. En af dem, der trækker væksten, er Hovedstadens Bygningsentreprise, som lige har haft virksomhedsbesøg.

Den nyeste vækstanalyse fra IRISGROUP viser, at bygge- og anlægsbranchen i Greve Kommune oplever fremgang og bidrager til væksten. Særligt de store og mellemstore virksomheder trækker væksten og skaber nye jobs. Siden 2010 er beskæftigelsen i bygge- og anlægsbranchen steget med 65%. Den danske bygge- og anlægsvirksomhed Hovedstadens Bygningsentreprise fra Greve er i vækst og har en god indtjeningsevne. Det fortalte adm. direktør Rasmus Lindhardt på et virksomhedsbesøg.    

Det går godt for Hovedstadens Bygningsentreprise, der flyttede fra Tåstrup til Greve Main 37 for sytten år siden. I 2007 hvor Rasmus Lindhardt blev ansat som direktør, havde virksomheden 16 administrative medarbejdere på kontoret og 80 håndværkere ude i marken. Dengang var omsætningen på 200 millioner.

- Vi trives med at ligge i Greve tæt på hovedstaden og motorvejen, da størstedelen af vores aktiviteter er renoveringsopgaver for almennyttige boligselskaber samt ejer- og andelsforeninger i Storkøbenhavn. Beliggenheden gavner vores forretning. Her er vi tæt på kunderne og opgaverne. Vores byggeledere og håndværkere, hvoraf flere bor i Sorø og Slagelse, kan hurtigt og nemt komme frem til kontoret i Greve og tage videre mod København, når trafikken efter myldretiden er aftaget, understregede Rasmus Lindhardt. 

Vækststrategien har båret frugt for Hovedstadens Bygningsentreprise
Hovedstadens Bygningsentreprise er i dag en af Greves største bygge- og anlægsfirmaer med 200 medarbejdere på lønningslisten og en omsætning på 430 millioner. Ud af de 200 medarbejdere er 160 enten blikkenslagere, tømrere, facademurere og byggeledere, heraf er 17 lærlinge. Håndværkerne arbejder blandt andet med at renovere tage og facader, udskifte vinduer og foretage energi- og miljøoptimering. Rasmus Lindhardt afslørede på mødet, at virksomheden sagtens kan tiltrække kvalificeret arbejdskraft, fordi arbejdspladsen er kendt for at have et godt arbejdsklima med et fælles værdisæt.

- Vi har med vores vækststrategi og stærke fokus på pleje af vores medarbejdere løftet omsætningen, øget indtjeningen og sikret en mere jævn bemanding henover året i et marked præget af hård priskonkurrence. Det går godt for os. Men vi kan mærke en svag afmatning i markedet sammenlignet med 2018, hvor vi havde meget fart på væksten, idet konjunkturerne var stigende, bl.a. fordi antallet af renoveringsopgaver af boligbyggeri fra 30’erne, 40’erne og 50’erne i Storkøbenhavn eksploderede, fortalte Rasmus Lindhardt.

Han forklarede på virksomhedsbesøget, at ordresammensætningen er anderledes end for et par år siden:

- Sagerne er mindre nu, og der er færre af dem. Men vi opsøger flere store sager. Vi har stadig mange gode opgaver i Storkøbenhavn og i området helt op til Helsingør.

Greves borgmester glæder sig over den positive udvikling i beskæftigelsen for bygge- og anlægsbranchen, og at Greves største bygge- og anlægsfirma trives i Greve og skaber nye jobs og uddanner elever. 

- Som borgmester kan jeg ikke være andet end glad over, at vores lokale virksomheder i bygge- og anlægsbranchen trives og klarer sig godt i de rammer, vi tilbyder dem, sagde Pernille Beckmann.

Læs analysen her: https://issuu.com/irisgroupaps/docs/v_kst_og_v_kstvilka_r_2018_greve_ko

Billedtekst: Greves virksomheder i bygge- og anlægsbranchen er i vækst, viser en analyse fra IRISGROUP. En af dem, der trækker væksten, er Hovedstadens Bygningsentreprise, som lige har haft virksomhedsbesøg.

Flere oplysninger: Kontakt Tina Charlotte Koeffoed, Erhvervs- og turistchef, ErhvervsCentret: Mobil: 21305004, mail tck@greve.dk eller Birgit Schaldemose Norman: Direkte: 36915249/Mobil: 22887022, bsn@greve.dk

 

Kontakt

Anett Kristensen
Kommunikation og presse
Korskildelund 6
2670 Greve
Tlf.36 91 50 00
atk@greve.dk