IMG 2009 2

I 2019 passerede Greve-virksomheden Champagne For Alle, som drives af ægteparret Dinna og Michael Arbo en vigtig milepæl med mere end 500 abonnenter på champagnekassen.

Forretningsideen ”Champagne på abonnement” har inden for få år betydet, at der er grund til at lade champagnepropperne springe i køkkenet på Gadesvinget, hvorfra ægteparret Dinna og Michael Arbo driver deres virksomhed.

Borgmester Pernille Beckmann, kommunaldirektør Claus Thykjær, og den på tidspunkt for besøget formand for Integrations-, Beskæftigelses- og Ungdomsudvalget, Torben Hoffmann, samt erhvervs- og turistchef Tina Charlotte Koeffoed, har besøgt Champagne For Alle.

Dinna og Michael Arbo kom ganske tilfældigt – en forårsdag i 2017 – til at tale om, at de ville køre ned og udforske Champagne og finde et par gode flasker i Grand Cru-områderne.

Det gjorde de, blev inspireret og registrerede spontant deres selskab. Der blev indhentet importrettigheder og oprettet en facebookside, hvor man siden, på tætteste hold, har kunnet følge deres rejse.

IMG 1976
Stemningen var god, da Greve-delegationen besøgte Champagne For Alle en mandag eftermiddag i november.

På kort tid eksploderede interessen og drømmen om at gøre champagne til allemandseje viste sig at have gang på jord.

De fik den ide at tage ud og afholde private champagnesmagninger – i bedste Tupperware-homeparty-stil. Formålet var at udbrede viden om og kærligheden til den bedste champagne – og ikke mindst budskabet om, at champagne kan købes til priser, hvor alle kan være med.

Det hører med til historien, at 14 dage efter ideen til alt det her udsprang, måtte de rykke ud af deres nyrenoverede hus – der var angrebet af galopperende skimmelsvamp i krybekælderen, som gjorde Michael, Dinna og deres tre drenge på henholdsvis et, fem og 17 år syge.

Derfor blev champagneeventyret og drømmene udlevet og udviklet i den vildeste og mest udfordrende periode i ægteparrets liv fra en beboelsesvogn uden rindende vand på grund af vinterfrost. Boligmareridtet varede i ni lange måneder alt imens champagnedrømmen okkuperede aftenener, når børnene sov.

–Jeg er meget begejstret for, at firmaer som Champagne For Alle med en usædvanlig tilgang til virksomhedsdrift og/eller atypiske eller innovative produkttyper, eksisterer og fortsat ønsker at operere i Greve Kommune, fortæller Pernille Beckmann.

Godt samarbejde med Greve Kommune og ErhvervsCentret

Dinna og Michael fortæller, at de har benyttet kommunens tilbud i forbindelse med både opstart og videreudvikling af deres virksomhed.

–Vi har deltaget i flere kurser og arrangementet. Derudover tog vi i opstarten imod tilbuddet om at mødes med en erhvervskonsulent, fortæller Dinna Arbo.

– I ErhvervsCentret har vi fulgt Champagne For Alle siden den spæde start, og det har været spændende at opdage og udvikle på, hvordan vi bedst kan supportere en virksomhed som champagneimportøren, siger Tina Charlotte Koeffoed.

Socialt ansvar

Denne mandag eftermiddag i 'champagnekælderen' på Gadesvinget, fortæller Michael, at hans store søn, der har diagnosen autisme, trives rigtig godt med jobbet i firmaet, hvor han pakker abonnementskasserne og sørger for at de kommer af sted til tiden og rette modtagere.

–Det passer så fint til hans temperament og præference for at arbejde solo, og så har han i stor udstrækning mulighed for selv at planlægge sine vagter, fortæller Michael Arbo.

–Jeg har selv et barnebarn med en tilsvarende diagnose, hvorfor det især glæder mig at vide, at en lokal aktør som Champagne For Alle, er åbne for at tilpasse opgaver til unge mennesker med særlige udfordringer, tilføjer Torben Hoffmann.

IMG 1988
Man besøger ikke Champagne For Alle, uden at der bydes på glas i det hyggelige køkken på Gadesvinget i Greve.

Champagne på abonnement er et hit

På kort tid eksploderede interessen, og drømmen om at gøre champagne til allemandseje viste sig at have gang på jord.

Dinna og Michael Arbo fik samtidig den ide at tage ud og afholde private champagnesmagninger – i bedste Tupperware-homeparty-stil. Formålet var at udbrede viden om og kærligheden til den bedste champagne – og ikke mindst formidle budskabet om, at champagne kan købes til priser, hvor alle kan være med. De færreste ved i øvrigt, at champagne kan holde sig fire dage i køleskabet, efter den er blevet åbnet. Den skal bare være lukket til, siger Michael Arbo, hvorfor de naturligvis har champagnestoppere med i sortimentet på hjemmesiden – og i den første abonnementskasse til nye abonnenter. 

Siden Champagne For Alle lancerede abonnementsordningen med champagnekassen er det for alvor gået stærkt med at få nye kunder med i ordningen.

Begyndelsen blev dog vanskeliggjort på grund af galopperende skimmelsvamp i krybekælderen og deres tre børns deraf følgende sygdom. Champagneeventyret og drømmene blev derfor udlevet i den mest udfordrende periode i ægteparrets liv og fra en beboelsesvogn i haven uden rindende vand på grund af vinterfrost. Boligmareridtet varede i ni lange måneder alt imens champagnedrømmen mest af alt fyldte aftenerne, når børnene sov.

–Jeg er meget begejstret for, at firmaer som Champagne For Alle med en usædvanlig tilgang til virksomhedsdrift og/eller atypiske eller innovative produkttyper, eksisterer og ønsker at operere i Greve Kommune, fortæller Pernille Beckmann.

Godt samarbejde med Greve Kommune og ErhvervsCentret

Dinna og Michael fortæller, at de har benyttet flere af ErhvervsCentrets tilbud i forbindelse med både opstart og videreudvikling af deres virksomhed.

–Vi har deltaget i flere kurser og arrangementer. Derudover havde vi i hele opstartsfasen tæt kontakt med både Greve Kommune og ErhvervsCentret, og gjorde i opstarten b.la. brug af tilbuddet om at mødes med en erhvervskonsulent, fortæller Dinna Arbo.

– I ErhvervsCentret har vi fulgt Champagne For Alle siden begyndelsen, og det har været spændende at følge deres rejse og udvikling, og drøfte, hvordan vi bedst understøtter en virksomhed som deres, siger Tina Charlotte Koeffoed.

Vækst er ikke et mål i sig selv

–Vi skal ikke være store, kun bedre, fortæller Dinna Arbo og fortsætter: Vi er glade for den succes, vi har opnået, men for os handler det især om at yde vores kunder den bedste service, udbrede kendskabet til de ædle druer, og samtidig være i stand til at leve af vores store interesse for champagne – på samme måde som vi gør det i dag. Vi har ikke noget ønske om at blive meget store.

Vis os din virksomhed

Hvert år besøger Greves borgmester, formanden for Integrations, Beskæftigelses- og Ungdomsudvalget, kommunaldirektøren og erhvervschefen en lang række lokale virksomheder med det formål at drøfte, hvordan Greve Kommune kan blive endnu bedre til at understøtte de lokale virksomheders muligheder for vækst og udvikling.

IMG 2305 2
Der bliver smagt på alle druer, før de inkluderes i champagnekassen til Champagne For Alles mere end 500 abonnenter.

Flere oplysninger: Kontakt erhvervs- og turistchef, Tina Charlotte Koeffoed, ErhvervsCentret: Direkte: 2130 5004 og e-mail tck@greve.dk eller Anett Kristensen: Direkte: 3691 5249 I Mobil: 2245 1265 og e-mail: atk@greve.dk.

IMG 2005

Om Champagne For Alle

Champagne For Alle forhandler egenimport af champagne fra seks forskellige distributører i Champagne. Champagne For Alle tilbyder abonnementsaftaler og smagninger.

IMG 2306 2

Champagne til burger og brioche

Uanset, hvad menuen står på, ledsages den i dag – til hverdag og fest – altid af champagne hjemme hos familien Arbo.

IMG 2164

Dinna skriver til dig, fordi ...

Dinna skriver altid en personlig hilsen til nye abonnenter, fordi ligesom det lille champagnefirmas motto 'bubbles matter', så betyder det personlige præg meget.

IMG 1975 2

Vis os din virksomhed

Hvert år besøger Greve Kommunes borgmester, formanden for Integrations, Beskæftigelses- og Ungdomsudvalget, kommunaldirektøren og erhvervschefen et større antal lokale virksomheder med det formål at drøfte, hvordan Greve Kommune kan blive endnu bedre til at understøtte de lokale virksomheders muligheder for vækst og udvikling.

Vil du også gerne have virksomhedsbesøg?

Champagne For Alle fik besøg af:

IMG 1485 4

Pernille Beckmann

Borgmester i Greve

IMG 2001

Torben Hoffmann

Formand for Integrations- Beskæftigelses- og Ungdomsudvalget

IMG 1985

Claus Thykjær

Kommunaldirektør i Greve

IMG 1984

Tina Charlotte Koeffoed

Erhvervs- og turistchef

Greve-Solrød Erhvervsservice

Vidste du, at du som iværksætter kan få gratis hjælp, tips og råd i Greve-Solrød Erhvervsservice.

Kontakt erhvervskonsulent Kitt Ambæk Henriksen for yderligere information.

Telefon 3691 5003
kah@greve.dk