Med topkarakter i iværksætteri bliver Søren selvstændig på fuld tid

Søren Andersen med familie smil 451x220.jpg

Søren Andersen (tv) blev modtaget kærligt af sin familie, da han fik bevis på at have taget en uddannelse som iværksætter i ErhvervsCentret. Familien bakker ham op i at blive selvstændig med firmaet ClimAid.

31-årige Søren Andersen har været med på det første hold af nye iværksættere, der i foråret 2017 har taget den kompetencegivende uddannelse ’Iværksætteri i Praksis’ i ErhvervsCentret i Greve. Han er uddannet ingeniør med en Ph.d. fra DTU og havde en idé til et nyt produkt til styring af indeklimaet, da han startede på uddannelsen til iværksætter. Nu har han sagt sit faste job op som rådgivende ingeniør for at stå på egne ben og give den fuld skrue med det nye firma ClimAid.

Søren Andersens hustru Nicoline og to børn på henholdsvis tre år og halvandet år var mødt op i ErhvervsCentret på eksamensdagen og ventede spændt udenfor døren, da han afsluttede iværksætteruddannelsen med et tital. Den mundtlige eksamen var kulminationen på et tre måneders forløb, hvor han en gang om ugen har fået undervisning i iværksætteri sammen med hustruen Nicoline og en gruppe andre spirende iværksættere fra lokalområdet.

- Det har været rigtig sjovt og lærerigt at komme her i ErhvervsCentret og tage den her uddannelse til iværksætter. Det har givet mig et rum, hvor jeg kunne snakke om min virksomhed med et professionelt team af kvalificerede undervisere og medkursister. Det gør jeg ikke på samme måde med mine kolleger og min omgangskreds. Det har også været fedt at følge de andres udvikling undervejs og komme og fortælle om, hvad der er sket med min idé siden sidste gang. Det har forpligtet mig til at gøre noget for at modne min idé og tage de første vigtige skridt i etableringsfasen. Jeg vil helt klart anbefale uddannelsen til andre, der ved, hvad de vil. Idéen må godt være spæd, men man får mere ud af at have en idé, når man starter på uddannelsen, understreger Søren og fortsætter: Uddannelsen har sat fokus på mine egne svage sider som iværksætter. Jeg har også fået styr på, hvordan jeg skal forklare, hvad mit produkt går ud på, og hvordan jeg skal prissætte det. Og så har jeg fået lagt en handlingsplan for, hvordan jeg skal udvikle min virksomhed.

Uddannelsen har sat skub i opstarten 
Søren har glædet sig til officielt pr. 1. juli 2017 at skulle arbejde som nystartet iværksætter på fuld tid. Han er gået sammen med partneren Kenneth Jacobsen om det nye firma ClimAid, der lige har fået bevilliget 425.000 kr. fra innovationsfondens InnoBoosterordning. Søren og Kenneth har allerede ansat to programmører og regner med at skulle ansætte yderligere tre programmører fra november 2017. Firmaet går i luften med salget af den nye app til styring af indeklimaet på kontorarbejdspladser i marts 2018.

Erhvervs- og udviklingskonsulent Dorte Kjærgaard har som underviser på uddannelsen til iværksætter fulgt deltagernes udvikling i forløbet. Og hun glæder sig over Sørens resultater, og at han har opbakning hjemmefra til den nye karriere som selvstændig.

- Det har været spændende at følge Søren undervejs i forløbet. For han har arbejdet aktivt på at udvikle den idé, han kom med. Hans situation har ændret sig undervejs, fordi han har handlet på den feedback, han har fået i det her forum. Det har været fedt at få lov at opleve, at han nu er blevet klar til at starte op som iværksætter og også har opbakning med hjemmefra. Det glæder mig også, at Søren starter op sammen med en partner. For al forskning viser, at det er vigtigt for at få succes med at skabe arbejdspladser som selvstændig, siger Dorte Kjærgaard.

Lokalt sparringsmiljø med andre selvstændige er guld værd
Dorthe fortæller, at alle, der var med på holdet, skal ses igen og holde kontrakten ved lige.

- En af styrkerne ved at afholde uddannelsen her i ErhvervsCentret er jo, at vi kan samle borgere fra lokalområdet, som går og pusler med en idé til en ny forretning. Nu har de fået et fælles sprog til at udfordre og give hinanden feedback også i svære stunder og se hinandens blinde vinkler. Det kan blive guld værd for deltagerne, at de har fået skabt sig et unikt sparringsnetværk med andre ligesindede i lokalområdet. Ofte går nyetablerede iværksættere og tumler med de samme spørgsmål og udfordringer. Nu har de et netværk, der også kan spille ind med lokale løsninger, pointerer Dorte, der ser frem til september, hvor et nyt hold med 16 lokale spirende iværksættere starter på uddannelsen.

ErhvervsCentrets daglige leder, Tina Charlotte Koeffoed, glæder sig over, at der i alle aldersgrupper er stor interesse for den nye iværksætteruddannelse.

- Jeg vil gerne sige stort tillykke til det første beståede hold på vores nye iværksætteruddannelse, som vi udbyder i samarbejde med Copenhagen Business Academy, der har en stor ekspertise og erfaring på det her område. Jeg er stolt over, at vi med det her tiltag er med til at bidrage til, at vores lokale iværksættere i Greve Kommune og Solrød Kommune kommer godt fra start med deres forretningsidé, så vi understøtter iværksættermiljøet i at skabe vækst og nye private jobs, udtaler Tina Charlotte Koeffoed, der også er Greves erhvervs- og turistchef.

Fakta om uddannelsen ’Iværksætteri i praksis’ 
Uddannelsen varer tre måneder, og der er mødegang en gang ugentligt om aftenen i ErhvervsCentret på Korskildelund 6 i Greve. Uddannelsen koster 1.500 kroner.

På iværksætteruddannelsen skal deltagerne med afsæt i deres egen forretningsidé tage stilling til en række vigtige hovedområder og indsatser, fx: Hvad er min drivkraft til at blive selvstændig, hvordan ser mit marked ud, hvem er mine kunder, hvilken værdi skaber jeg for mine kunder, hvordan får jeg fat i dem, hvad er vigtigt, når jeg vælger platform for hjemmeside og webshop, hvad er mine indtægtskilder, og hvilke partnerskaber kunne være relevante, og hvordan styrer jeg økonomien, laver budget, arbejder med bogføring og regnskab, og hvad er der særlige juridiske forhold, jeg skal have styr på.

Du tilmelder dig via ErhvervsCentrets hjemmeside under arrangementer

Flere oplysninger: Kontakt Dorte Kjærgaard, Mobil: 25329482 eller dkd@greve.dk eller Tina Charlotte Koeffoed, Mobil: 21 30 50 04, mail: tck@greve.dk eller Birgit Schaldemose Norman: Telefon: 36915249/Mobil: 22887022, bsn@greve.dk

Kontakt

Anett Kristensen
Korskildelund 6
2670 Greve
Tlf.36 91 52 49
atk@greve.dk