Nyt showroom i Greve kaster lys på bæredygtig bambus

65390310_10218617396976352_5627095005362388992_n-2.jpg

Holse & Wibroe og Cinas A/S deler ledelse og matrikel på Agenavej i Greve, og her har de stort fokus på fordelene ved cirkulær økonomi, klimabevidsthed og innovation inden for henholdsvis møbelbranchen og byggeindustrien. 

En tidlig junimorgen besøgte Greves borgmester Pernille Beckmann og erhvervs- og turistchef, Tina Charlotte Koeffoed, ErhvervsCentret, Holse & Wibroe samt Cinas A/S på Agenavej. Her mødte hun adm. direktør Ole Holse og den øvrige direktion, bestående af søskendeparret Mette Wibroe Arndt og Peter Christian Wibroe, som kunne fortælle den gode historie om de to virksomheders arbejde, udvikling og vækst.

Holse & Wibroe er grossist i byggebranchen og udvikler og importerer bambusgulve, bambusplader til køkken- og møbelindustrien, samt anden halvfabrikata, kun i bambus, til industrien, og i en tid, hvor bæredygtighed og CSR fylder mere og mere i danske virksomheder og i kundernes bevidsthed, giver det mening at udforske nye materialer. Holse & Wibroe er er således en ”bæredygtig” virksomhed, da de kun arbejder i materialet bambus.

Holse & Wibroe har for nyligt slået dørene op til et spritnyt 250 m2 stort showroom – også på Agenavej. Udstillingslokalet er anlagt for at kunne invitere kunder indenfor, så de ved selvsyn kan bekræfte, hvordan bambusgulve og -plader tager sig ud, på større flader. Her bliver der også mulighed for professionel rådgivning. Mange har alene blik for æstetik, når der skal vælges gulve. Men i en tid, hvor bæredygtighed og cirkulær økonomi er særdeles vigtig, efterspørger flere og flere langsigtede gulvløsninger, som ikke skal udskiftes efter få år.

Showroomet vidner desuden om, hvor langt man er kommet med bambusanvendelsen, og adm. direktør Ole Holse uddybede:

– Vi fokuserer i dag ikke kun vores produktion på bambus for at gøre verden til et bedre sted. Det gør vi også, fordi bambus (1) har nogle unikke egenskaber, der gør det til et enestående byggemateriale. 

Og Peter Christian Wibroe supplerede:

- Vi bestræber os hele tiden på at være innovative og tilpasse vores produkter og sortiment til tidens materialer og trends. Det indgår i vores målsætning at have fokus på pris, uden at gå på kompromis med vores produkters kvalitet og design.

Vi forventer desuden en tiltagende efterspørgsel på vores bæredygtige løsninger til at imødekomme kundernes ønske om at værne om miljøet. Det bidrager til et fortsat fokus på at forbedre vores produktionsbetingelser. Derfor får vi kun bambus fra Kina fra fabrikker, som vi kender godt og besøger tre-fire gange om året, hvor vi især koncentrerer os om produktudvikling, kvalitetskontrol og relationsbygning.

– I dag handler det om klimbevidsthed, og vi arbejder meget med Cradle to Cradle-design (2), hvilket vores nye showroom også afspejler. Parallelt hermed jobber vi med innovation inden for bl.a. vindmøllemølleproduktion. Vi har vi haft et ”første møde” med DTU Risø, og der er lang vej til, at det måske kan blive en bæredygtig forretningsmodel, men det spændende er, at så store og innovative private og offentlige virksomheder, som DTU Risø og vindmølleproducenterne, kigger mod bambus som en fremtidig bæredygtig løsning. Og at de tager fat i ”lille os”, med henblik på at udvikle på så store projekter og klimaspørgsmål, bemærkede Ole Holse. 

Personalevækst og sprogkundskaber

Ole Holse fortalte, at de i Holse & Wibroe er optaget af at kunne tilbyde fx kommunens skoler – der er renovationsmodne – bæredygtige og langtidsholdbare bambusgulve med lav vedligeholdelse. Det førte til en snak om behovet for kinesisktalende medarbejdere og et andet centralt tema på ”direktionsgangen” på Agenavej, nemlig personalevækst, hvorfor ledelsen imødeser, at flere nye medarbejdere fremadrettet fx vil have haft kinesisk i skolen, som vil kunne være med til at fremme kommunikationen og styrke relationerne til virksomhedernes producenter i Kina. Flere folkeskoler i Greve tilbyder i dag kinesisk helt ned til 3. klasse.

Møbler indendørs og udendørs

Cinas, der er grossist i møbelbranchen, arbejder, udvikler, importerer og eksporterer havemøbler, indendørsmøbler og andet interiør til hjemmet. Cinas har altid handlet i Fjernøsten, men efter etableringen af Holse & Wibroe, og i takt med, at man har opnået stor viden omkring bambus, overføres denne opnåede fagkyndighed i stigende grad fra Holse & Wibroe til Cinas, når der skal produceres møbler i bambus (i Fjernøsten).

Cinas arbejder stadig meget i hårdttræ (havemøbelproduktion) – men mere og mere i bambus, til indendørsserierne, og er med andre ord i gang med at omstille fra hårdttræ til bambus – på de produkter, hvor det lader sig gøre.

Cinas’ historie trækker tråde helt tilbage til 1903, hvor virksomheden grundlagdes af Carl J. Nielsen og dens lange historie er forankret i en stolthed og et værdisæt, hvor import af møbelproduktion, der foregår under fjerne himmelstrøg, over tid, er forædlet, og hvor fokus på mindst mulig miljøbelastning og produkternes levetid, er intensiveret, fortalte adm. direktør Ole Holse.

I 2019 arbejdes der ydermere på en effektivisering af arbejdsgange, og Ole Holse lægger ikke skjul på, at han efterlyser, at der også sker en tilpasning af infrastrukturen i Greve, så den i højere grad svarer til en kommune, der har flyttet sig.

Klimaet og spørgsmålet om, hvordan vi behandler vores jord, er nu mere i alles bevidsthed, end nogensinde før. Derfor er det også fantastisk at have to virksomheder, som begge har mulighed for at sætte nye standarder for bæredygtige løsninger – både inden for byggeindustrien og møbelbranchen, afrundede Ole Holse.

Billedtekst: Greves borgmester har på et virksomhedsbesøg fået historien om grossistvirksomhederne Holse & Wibroe og Cinas A/S i Greve. Fra venstre: Mette Wibroe Arndt, Peter Christian Wibroe, erhvervs- og turistchef Tina Charlotte Koeffoed, borgmester Pernille Beckmann og adm. direktør Ole Holse.

Flere oplysninger: Kontakt erhvervs- og turistchef, Tina Charlotte Koeffoed, ErhvervsCentret: Direkte: 21 30 50 04 og e-mail tck@greve.dk eller Anett Kristensen: Direkte: 36 91 52 49 I Mobil: 22 45 12 65 og e-mail: atk@greve.dk.

65254363_10218617396176332_6285007218274205696_n-1.jpg
Adm. direktør Ole Holse, Mette Wibroe Arndt og Peter Christian Wibroe, Tina Charlotte Koeffoed og borgmester Pernille Beckmann.

Kontakt

Anett Kristensen
Kommunikation og presse
Korskildelund 6
2670 Greve
Tlf.36 91 50 00
atk@greve.dk

65798014_2487535901266768_4322683441515593728_o.jpg

Om Holse & Wibroe

Holse & Wibroe er grossist og hører til blandt landets førende eksperter inden for bambusprodukter. Siden 2004 har virksomheden beskæftiget sig med bambus som byggemateriale – til gulve, terrasseplanker, møbelplader og lister. Holse & Wibroe er totalleverandør til bl.a. byggebranchen og møbelindustrien og har flere samarbejdspartnere, der ligesom Holse & Wibroe går ind for bæredygtige materialer.

64775631_2346942838725372_1048528562086215680_n.jpg

Om Cinas A/S

Cinas tilbyder kvalitetsprodukter til hjem og bad og udendørs, foruden et bredt sortiment af tilbehør. Cinas er en familievirksomhed, der løbende stræber efter at finde de absolut bedste leverandører, der er leveringsdygtige i nye og anderledes materialer. Cinas har bl.a. leveret til Magasin du Nord, Ilva og Bilka, og har kunder i både Danmark og udlandet.

  • Cinas blev grundlagt i 1903 under navnet Carl J. Nielsen
  • Siden 1980’erne har virksomheden udviklet sig til en design-, import- og distributionsvirksomhed
  • Alle Cinas’ produkter bliver fremstillet hos udvalgte producenter i Fjernøsten, hvor samarbejdet har fungeret gennem generationer
  • Cinas udvikler og designer selv deres produkter og benytter eksterne designere
  • Cinas arbejder primært med materialer i bambus, genbrugte plasticflasker, teak og malet mahogni

41682256_2037099366310426_163120031813599232_o.jpg

Om bambus (note 1)

Bambus vokser markant hurtigere end træer og visse sorter vokser over en meter per døgn. Så hvor et egetræ er ca. 50 år om at vokse op, er en bambus typisk klar til at blive fældet efter ca. 4-6 år. Der er med andre ord tale om optimal bæredygtighed. Der findes flere tusinde bambusarter, opdelt i godt 100 slægter. Bambus frigiver mere ilt end nogen anden plante, faktisk 35 % mere end almindelige træsorter. Det skyldes, at bambus gror hurtigt og uden brug af pesticider, kunstig gødning eller herbicider. Bambus recirkulerer også store mængder CO2.

circular-economy-diagram-1_500.jpg

Cradle-to-Cradle (note 2)

Cradle-to-Cradle er et designkoncept, hvor produkter indgår i biologiske eller tekniske kredsløb og skaber værdi for mennesker, miljø og økonomi og er visionen om en verden, hvor forbrug og produktion har en positiv effekt på økonomi, miljø og mennesker.