Sommeren har været god for Willab Gardens salg af store drivhuse 

Hygge med familie i drivhus.jpg

Den lunefulde sommer med skyer, regn og blæst har ikke været så ringe endda for Willab Garden, der har solgt ekstra mange drivhuse – især de store af slagsen. For kunderne bruger drivhuset som et ekstra opholdsrum i haven, hvor de kan hygge sig, også når den danske sommer er lunefuld.

Den lunefulde danske sommer med skyer, spredte regnbyger og blæst har ikke været så ringe endda for Willab Garden, der er nordens ledende leverandør af drivhuse, udestuer og vinterhaver. Det kom frem på et virksomhedsbesøg hos Willab Gardens danske afdeling i Greve. 

Willab Garden har haft et fantastisk salg af drivhuse i Danmark henover sommeren. For når vejret ikke er stabilt med en høj blå himmel, får danskerne trang til at nyde haven i ly og læ for blæst og regn bag vægge og loft i glas.

- Vi har rygende travlt og sælger både til privatpersoner og fx boligforeninger. Vi kan mærke på vores salg af store drivhuse, at folk har lyst til at nyde haven også når det er halvdårligt vejr om sommeren. Derfor bruger mange i stigende grad drivhuset som et ekstra rum i haven. Drivhuset bruges ikke kun til at dyrke tomater og agurker. Flere og flere køber endda et orangeri, der er bedre isoleret end et almindeligt drivhus. Orangeriet er ideelt til hyggestunder med en kop kaffe, en god bog og gæster på besøg, alt imens man er omgivet af eksotiske blomster og planter, fortalte salgs- og filialchef i Willab Garden Lars Lisberg Schriver. Han afslørede, at jyder og svenskere fra Sydsverige på tur til København også ofte lige kommer forbi forretningen i Greve for at se på og bestille et drivhus. Der er ikke andre filialer i Danmark endnu. Lars havde også eksempler på kunder, som har bestilt et drivhus til Grønland, Færøerne, Portugal og Tanzania. 

Willab Garden i Greve har været i vækst siden etableringen i 2010
Virksomheden i Greve, der beskæftiger 12 medarbejdere, har været i vækst siden april 2010, hvor den svenske, familieejede virksomhed valgte at etablere sig med en fysisk butik på det danske marked. Ledelsen forventer en rekordhøj omsætning på 60 millioner kroner i 2017.

- Vi har solgt mange udestuer og drivhuse, bl.a. af mærket Euro-Serre og Juliane. Sammen med vores kunders store interesse for vores eget Green Room når vi det største antal solgte drivhuse til vores danske kunder nogensinde. Det fortalte Lars Lisberg Schriver, da han sammen med de svenske ejere for nylig åbnede døren for et virksomhedsbesøg som et led i Greve Kommunes vækstpolitik. 

Indenfor i Willab Gardens forretning på Ventrupvej 29 i Greve, fik borgmester Pernille Beckmann, kommunaldirektør Claus Thykjær og Greves erhvervs- og turistchef Tina Charlotte Koeffoed en rundvisning på det store udstillingsareal med forskellige udgaver af drivhuse, udestuer og vinterstuer. Udstillingsmodellerne var forskelligt indrettet med blandt andet grønne planter, potter, hyggetæpper, lanterner, trægulv samt havemøbler fra Anckers Havecenter i Greve.  

Den svenske stifter af Willab Garden, Rune Williamson, havde sammen med sin søn Anders Williamson, der er med i ledelsen, taget turen over sundet fra Bromma i Sverige for at deltage i virksomhedsbesøget. Ejerne fortalte, at de er godt tilfredse med at drive forretning fra adressen i Greve. Men de har et ønske om at få lov til at ændre ved forretningens facade ved indgangen, så den kommer til at ligne de andre i Sverige. Her har fronten af facaden fået en høj gavl i glas, der minder om et drivhus. Derfor er der en ansøgning om det på vej til kommunen.

Filialchefen Lars Lisberg Schriver gav udtryk for over for gæsterne, at ledelsen håber, at kommunen vil se velvilligt på et ønske om at etablere en udstilling med drivhuse udenfor butikken. Tiltaget skal sikre, at kunderne nemmere får øje på forretningen, der ligger i et af Greves erhvervsområder tæt på motorvejen.

- Vi er meget tilfredse med den gode beliggenhed her i Greve overfor Silvan og kort afstand til motorvejen. Vi har fået skabt en god kontakt til de andre virksomheder i nærområdet og lige har haft stiftende generalforsamling. Det eneste minus er, at vi oplever, at det kan være svært for kunderne at se, at vi sælger drivhuse. Derfor vil vi gerne have lov at lave en udstilling udenfor, så vi kan vise, hvad vi kan, sluttede Lars Lisberg Schriver af med at understrege over for gæsterne fra kommunen.

Flere oplysninger: Kontakt Tina Charlotte Koeffoed, Erhvervs- og turistchef, ErhvervsCentret: 21305004, mail tck@greve.dk eller Birgit Schaldemose Norman: 22887022, bsn@greve.dk

 

Kontakt

Birgit Schaldemose Norman
Korskildelund 6
2670 Greve
Tlf.36 91 52 49
bsn@greve.dk