Transportbranchen i Greve er stadig i massiv fremgang

LEMAN Thomas Krøyer 451x220.jpg

En af de store transportvirksomheder i Greve, der stortrives og har ansat mange nye medarbejdere i 2015 og 2016, er transportkoncernen LEMAN.

Det går fortsat forrygende for Greves transport- og logistikvirksomheder, der er i økonomisk fremgang og skaber nye arbejdspladser i kommunen. Med 12% af den samlede private beskæftigelse er beskæftigelsen inden for transportbranchen i Greve den højeste i Region Sjælland. Det viser en ny analyse udarbejdet af Center for VækstAnalyse for Vækstforum Sjælland. En af de store transportvirksomheder i Greve, der stortrives og har ansat mange nye medarbejdere i 2015 og 2016, er transportkoncernen LEMAN.

Den økonomiske fremgang og beskæftigelsen buldrer derudaf særligt for de store transportvirksomheder i Greve. Nye tal fra VækstVilkår Greve 2017 viser, at værdiskabelsen er steget med 7% i branchen fra 2014 til 2015. Sammenlignet med før finanskrisen er værditilvæksten 40% højere i dag. Den økonomiske aktivitet i transportbranchen ligger på et meget højt niveau. Virksomhedernes beskæftigelse er blevet forøget med 50%. Det svarer til 452 nye fuldtidsstillinger på fem år. Greves borgmester Pernille Beckmann ser den positive udvikling for branchen som et udtryk for, at Greve gennem de sidste år har udviklet sig til et centralt transportknudepunkt i vækst, og at virksomhederne knokler hårdt og dygtigt. Samtidig vurderer hun, at en langsigtet, politisk strategi nu bærer frugt.

- Vi har gennem flere år arbejdet på at skabe ideelle rammebetingelser for blandt andet transport- og logistikbranchen. Det har vi tilstræbt ved at have en tæt dialog og et godt samarbejde med erhvervslivet, både med dem der allerede bor her og dem, der overvejer at flytte hertil. Det er vigtigt for os, at virksomhederne trives i kommunen og har de bedste betingelser til at skabe vækst og nye arbejdspladser. Det gavner erhvervsudviklingen i Greve og kommer også vores borgere til gavn, fordi erhvervslivet bidrager til at finansiere vores velfærdsydelser. Den positive udvikling for erhvervet viser, at vores virksomheder trives i kommunen. Det glæder mig og gør mig utrolig stolt, siger Pernille Beckmann.

Hun tilføjer, at hun ser frem til at møde nye som veletablerede aktører i branchen på Transport Øst messen, der for ottende gang afholdes i Greve til september 2017: Vi bakker hvert år op om Sjællands største transportmesse. Den giver os mulighed for at møde et bredt udsnit af aktører i branchen, så vi kan få input til, hvordan vi bedst kan bidrage til at understøtte væksten i erhvervet yderligere.

LEMAN er vokset økonomisk og mandskabsmæssigt med 35 medarbejdere i 2016
En af Greves transport- og logistikvirksomheder, som stormer frem med succes, er LEMAN, der har haft hovedsæde i kommunen siden 2007. Virksomheden beskæftiger i dag over 700 medarbejdere på hovedkontoret i Danmark samt i Sverige, Norge, Finland, England og USA. Selv da finanskrisen var på sit højeste havde LEMAN en fremgang i beskæftigelsen. Både i 2015 og 2016 tog beskæftigelsen et stort hop hos LEMAN. I 2015 var stigningen eksponentiel på grund af opkøb. I 2016 fortsatte fremgangen i beskæftigelsen, hvor LEMAN til hovedkontoret ansatte 35 medarbejdere til nye stillinger inden for spedition og IT. Baggrunden var, at virksomheden investerede i et moderne transportsystem for at opnå hurtigere og smartere, effektive processer internt og sikre kunderne bedre adgang til services og løsninger gennem hele leveringskæden. Samtidig præsterede LEMAN med adm. direktør Thomas Krøyer i spidsen et historisk stærkt rekordresultat på 64,3 mio. kr. for 2016 og en omsætning på 2,0 mia.

- Greve er uden tvivl en rigtig god base for vores forretning. Greves centrale beliggenhed, høje erhvervsvenlighed og adgang til dygtige, kvalificerede medarbejdere er medvirkende til, at vi kan forbedre vores produkter og være konkurrencedygtige. Vi glæder os til at fortsætte vores positive rejse med fokus på at skabe profitabel vækst og udvikle de øvrige LEMAN-lande til et endnu bedre niveau, fortæller LEMANs adm. direktør Thomas Krøyer. Han ser optimistisk på fremtiden: Vi forventer, at det fortsat går i den rigtige retning for LEMAN og erhvervets udvikling i kommunen. Her tænker jeg blandt andet på det nye logistik- og distributionscenter, der etableres i Greve Nord ved afkørsel 27.

Greves erhvervs- og turistchef Tina Charlotte Koeffoed glæder sig over, at det går godt for transportbranchen i kommunen, og at flere aktører i branchen vil etablere sig i Greve.

- Vi glæder os over, at der har været en meget positiv fremgang i værdiskabelsen og lønmodtagerbeskæftigelsen i vores transportbranche fra 2014 til 2015. Ligeledes er vi glade for at konstatere, at der er en stor efterspørgsel efter at få en unik og central placering hos os. De attraktive erhvervsområder er guld værd for transporterhvervet, fordi vi har motorvejen lige ved siden af og kun 20 minutter til København og lufthavnen, udtaler Tina Charlotte Koeffoed.

Hun forventer, en yderligere fremgang i beskæftigelsen i forbindelse med etableringen af det nye erhvervsområde GDC ved Greve Nord afkørsel 27.

Analysen VækstVilkår Greve offentliggøres den 24. august 2017 på http://vaekstanalyse.dk/

 

Gereve_transport (002).JPG
Graf fra analysen VækstVilkår Greve 2017: Lønmodtagerbeskæftigelsen i transportbranchen, Indeks 2011 = 100

Flere oplysninger: Kontakt Tina Charlotte Koeffoed, Erhvervs- og turistchef, ErhvervsCentret: Mobil: 21305004, mail tck@greve.dk eller Birgit Schaldemose Norman: Direkte: 36915249/Mobil: 22887022, bsn@greve.dk

Kontakt

Birgit Schaldemose Norman

Kommunikations- og markedsføringskonsulent

 

Telefon 3691 5249

bsn@greve.dk