Gå til hovedindhold

13 ansatte fra Greve Kommunes jobcenter i én virksomhed!

En målrettet Ukraine-indsats og en konceptbaseret virksomhed har sammen knækket arbejdskraftkoden.

Jobcentret i Greve Kommune og Gaudium har fundet hinanden i et godt og tæt samarbejde, hvor virksomhedskonsulent Pavlina Georgieva screener potentielle kandidater for Gaudium.

Derfor skal den personaleansvarlige hos Gaudium, Rune Petersen, kun forholde sig til relevante ansøgere.

”Pavlina kender vores behov og er god til at matche os med dem, hun selv tror på. Dernæst starter vi typisk ansættelsen med en praktik på 2-4 uger, og fordi vi er en konceptvirksomhed med fokus på at give den samme, gode oplevelse gang på gang, kan vi hurtigere tilbyde dem en fastansættelse. Vi ansætter dem på lige vilkår, tilbyder dem bl.a. frokostordning til minimumsbetaling, adgang til nyt fitnesscenter og forsøger i det hele taget at skabe et godt arbejdsmiljø. Den første ukrainske flygtning er nu teamleder i køkkenet, og hun gør et virkelig godt stykke arbejde med at hjælpe de nye på plads.”  

Prioriteret indsats

Virksomhedskonsulent Pavlina har som en del af en prioriteret indsats haft et fokus på de ukrainske flygtninge. Hun taler selv sproget og kan afstemme forventningerne omkring ansættelserne. Derfor er hele 10 ud af de 13 ansatte fra jobcenteret ukrainske flygtninge.

Pavlina fortæller om målgruppen:

”Det er en gruppe med stor ansvarlighed, som er taknemlige for muligheden og har en høj arbejdsmoral. – Og så ønsker de ikke at være afhængige af offentlig forsørgelse.”

Er din virksomhed interesseret i at høre om den målrettede indsats med at ansætte ukrainske flygtninge – eller i det hele taget at rekruttere arbejdskraft gennem vores jobcenter – er du altid velkommen til at skrive til ec@greve.dk.

Sidst opdateret: 24. maj 2023