Gå til hovedindhold

DI-samarbejdsaftale fører til flere voksenlærlinge i Greve Kommune

Sidste år skrev DI og Greve Kommune under på en partnerskabsaftale, som skulle bidrage til, at flere ledige fik ansættelser som voksenlærlinge. Det viser sig nu, at aftalen har båret frugt.

Aftalen blev underskrevet af Greves borgmester Pernille Beckmann (til højre) og formand for DI Roskilde/Køge Bugt Jeanet Løgsted.

Med en dedikeret indsats fra Virksomhedsservice – jobcenter Greve har de lokale virksomheder fået ikke færre end 350 henvendelser i en kampagne, som har ført til 75 voksenlærepladser – målet var 70.

Vækker glæde hos Greve Kommunes borgmester, Pernille Beckmann

Det var Greve Kommunes borgmester, Pernille Beckmann, som underskrev samarbejdsaftalen sidste år. At det nu fører til konkrete resultater, glæder hun sig over:

”I en tid med lav ledighed er det særligt vigtigt at bruge uddannelse som en måde at skabe faglært arbejdskraft ude hos virksomhederne. Det er lige præcis, hvad vi opnår med voksenlærlingeordningen”, udtaler Pernille Beckmann.

En af de virksomheder, som har ansat en voksenlærling gennem jobcenteret i Greve Kommune, er PERI. HR Manager Bettina Vinzents har også positive erfaringer med ordningen:

”Der er flere fordele ved at ansætte en voksenlærling. Det er vores oplevelse, at en voksenlærling (over 25 år, red.) har prøvet flere ting i livet og er mere klar på at lære for eksempel et specialområde. Ved at en del af uddannelsen samtidig sker i vores virksomhed, får vi en medarbejder, som falder godt til fagligt og personligt i den kultur, vi har i PERI, siger Bettina Vinzents.

Fordel for både lærlingen og virksomheden

At voksenlærlingeordningen er en fordel for både lærlingen og virksomheden, er netop formålet med samarbejdsaftalen.

Vores virksomheder mangler faglærte. Allerede nu rekrutterer hver tredje virksomhed i vores område forgæves, og alle prognoser viser, at situationen bliver værre de kommende år. I DI er vi utrolig glade for hver eneste lærling ung som voksen, der bliver udlært. Det gælder ikke mindst ufaglærte, der har mod og lyst til at videreuddanne sig og blive faglærte, siger formand for DI Roskilde/Køge Bugt Jeanet Løgsted.”

Hvis du er interesseret i at høre mere om voksenlærlingeområdet og dine tilskudsmuligheder under ansættelsen, er du meget velkommen til at kontakte:

Virksomhedsservice – jobcenter Greve: virksomhedskonsulent Christine Topp chh@greve.dk

Har du spørgsmål til historien og samarbejdsaftalen, kan du kontakte:

ErhvervsCentret Greve: erhvervskoordinator Morten Dam Jespersen morj@greve.dk

Dansk Industri: Helen Jensen hje@di.dk

Sidst opdateret: 9. juni 2023