Gå til hovedindhold

Poul Erik Bech Fonden donerer 10.000 kr. til Bakken-tur

Stort sponsorat af Poul Erik Bech Fonden sikrer en Bakken-tur for to modtagerklasser på Karlslunde Skole.

Da det først gik op for eleverne, at Brian Skov Andersen og Mikkel Valeur fra EDC Poul Erik Bech Fonden var kommet til Karlslunde Skole for at uddele hele 10.000 kr. i donation, var der jubel og glade smil.

De to modtagerklasser med primært ukrainske flygtningebørn mellem 12-17 år skal som led i et projekt tjene lommepenge i vores lokale virksomheder med det formål at øge kendskabet til erhvervslivet på en praksisnær måde. De tjente lommepenge skulle gå til en tur på Dyrehavsbakken.

Fandt hinanden gennem ErhvervsCentret Greve

Med donationen er turen nu sikret, og det glæder læreren Gitte Skytte sig over:

"Vi har længe ønsket at kunne planlægge en dag for de to klasser, hvor de kan få lov til at føle sig som almindelige børn, og ikke blot flygtninge. Vi kontaktede derfor det lokale erhvervscenter, ErhvervsCentret Greve, for at finde en indgang til erhvervslivet. Meget glædeligt har det ført til, at EDC Poul Erik Bech Fonden meldte sig på banen med en donation, der med garanti vil skabe glæde blandt børnene i klasserne", fortæller Gitte Skytte.

Flere af eleverne kommer fra krig og andre svære situationer. Det var derfor både en glad og berørt Brian Skov Andersen, som overrakte donationen i klasseværelset.

”Alle børn burde have lige vilkår, hvor de står op om morgenen til en tryg og genkendelig hverdag. Desværre er dette ikke en realitet for mange børn og unge, der enten grundet krig, mistrivsel, hårde vilkår eller andet har måttet forlade deres trygge omgivelser i deres hjemland. Det er meget vigtigt, at børn får en god start i det danske skolesystem, og at de bliver inddraget i sociale fællesskaber, der kan give dem følelsen af nærhed og fællesskab."

Hvis du er interesseret i at høre mere om projektet eller har spørgsmål til historien, er du velkommen til at kontakte ErhvervsCentret Greve på ec@greve.dk.

Sidst opdateret: 2. maj 2023