Martin Casper 1

Martin Boysen og Casper Andersen havde ingen intentioner om at starte egen virksomhed. Men en nysgerrighed for iværksætteriet og tilbud om et uddannelsesforløb satte gang i de kreative tanker og de udvikler nu egen app.

Martin Boysen og Casper Andersen er naboer, kammerater, har hjulpet hinanden med husbyggeri og går aftenture for at diskutere verdenssituationen. Begge har gode jobs, familie og børn, og ingen af dem har planer om at starte egen virksomhed. Alligevel valgte de at tage med på uddannelsen Iværksætteri i Praksis.

Ideen om iværksætteri har nok altid ligget lidt i baghovedet, men der har ikke rigtig været tid – eller mod – til at kaste sig ud i det tidligere. Nu faldt jeg så over Iværksætteri i Praksis, der blev afholdt i ErhvervsCentret Greve. Det er dejligt tæt på vores hjem, tidsmæssigt overkommeligt og det kostede ikke særlig meget. Så vi blev enige om, at nu skulle det prøves af, fortæller Casper Andersen.

Iværksætteri i Praksis udbydes af Greve-Solrød Erhvervsservice i samarbejde med Erhvervsakademi Zealand og har til formål at hjælpe iværksættere godt på vej med deres forretningsplan. Det betød, at makkerparret fra Greve blev nødt til at opfinde en case for at få mest muligt ud af forløbet.

–Jamen vi blev jo lidt tvunget til at opfinde en virksomhed for at kunne deltage, og det udmøntede sig så i et projekt om augmented reality. Casper har en baggrund som software ingeniør, mens jeg har arbejdet med IT i 25 år, så vi synes begge to, at det er sjovt at rode med teknik. Derfor var det her kursus en god anledning, siger Martin Boysen.

Legen fortsætter

For Martin Boysen og Casper Andersen har forløbet været en leg, og det fortsætter det med at være lidt endnu. Men der er ingen tvivl om, at forløbet har sat gang i en masse tanker og processer.

–Iværksætteri i Praksis uddannelsen har været en god indgangsvinkel til på en enkel måde at komme i gang med at smage på, hvad iværksætteri (i Praksis) potentielt er for en størrelse – og ja, jeg er da langt mindre nervøs ved at starte egen virksomhed nu, i forhold til da vi startede forløbet. Nu tør jeg godt tænke, ”Hey, måske ser vi et eller andet - skal vi ikke prøve det af”. Så hvis man har den mindste interesse for iværksætteri eller er nysgerrig på det, så vil jeg helt bestemt anbefale, at man tager med på Iværksætteri i Praksis, siger Casper Andersen. 

Undervejs i forløbet fik makkerparret mulighed for at arbejde med udviklingen af deres fiktive virksomhed, der i form af en app og augmented reality tilbyder en platform til præsentation af produkter. Det giver f.eks. mulighed for at kunder kan se og afprøve en sofa i butikken, for derefter at tage den digitalt med hjem og via smartphone se, hvordan den passer ind i stuen.

Selvom Martin Boysen og Casper Andersen nu har de rette redskaber, idéen og forretningsplanen til at starte deres virksomhed op, er de endnu ikke klar til at tage det store spring.

–Vi kommer nok til at lege videre med research og produktudvikling, men vi hopper ikke ud over kanten lige med det samme, siger Martin Boysen.

Man kan altid tage noget med

De to kammerater gik ind til forløbet med åbent sind uden helt at vide, hvad det skulle blive til. Mens Casper Andersen ikke havde den store erfaring med koncept- og forretningsudvikling, forventede Martin Boysen ikke så meget ny viden. Begge to er dog enige om, at det har været et lærerigt forløb.

Man kan altid tage noget med

De to kammerater gik ind til forløbet med åbent sind uden helt at vide, hvad det skulle blive til. Mens Casper Andersen ikke havde den store erfaring med koncept- og forretningsudvikling, forventede Martin Boysen ikke så meget ny viden. Begge to er dog enige om, at det har været et lærerigt forløb.

–Fra mit nuværende arbejde har jeg et rimelig godt kendskab til forretningsudvikling, så jeg forventede ikke at lære så meget nyt. Men jeg må jo bare erkende, at man altid kan lære nyt. Specielt i forhold til at skulle starte egen virksomhed har jeg fået meget med fra uddannelsen, fortæller Martin Boysen, mens Casper Andersen smilende supplerer: Der har været rigtig meget nyt for mig. Jeg er uddannet civilingeniør og er personligt mere tilbøjelig til at sætte mig over i hjørnet og starte med at kode på en løsning. Gennem uddannelsesforløbet har jeg i langt højere grad skulle tænke over, hvilken værdi jeg ønsker at skabe, og til hvem det giver mening for.

Billedtekst: Martin Boysen (tv) og Casper Andersen (th) havde egentlig ikke plan om at starte egen virksomhed. Alligevel deltog de i uddannelsen Iværksætteri i Praksis - bare fordi det lød spændende.

Flere oplysninger: Kontakt erhvervs- og turistchef, Tina Charlotte Koeffoed, ErhvervsCentret: Direkte: 2130 5004 og e-mail tck@greve.dk eller Anett Kristensen: Direkte: 3691 5249 I Mobil: 2245 1265 og e-mail: atk@greve.dk.