Greves lokale erhvervsliv hjælper sårbare unge med at virkeliggøre deres potentiale

IMG 1477 5 (1)

I Danmark befinder over 500.000 mennesker sig uden for arbejdsmarkedet af fysiske eller psykiske årsager. Der skal være plads til alle, der ønsker at være aktive på arbejdsmarkedet. Det er det vigtige arbejde Code of Care Greve har engageret sig i.

Flere end 100 deltog i den store Code of Care-event i oktober 2019, hvor en række lokale virksomheder gav tilsagn om at tilbyde sårbare unge i Greve i alt 45 praktikforløb og småjobs. Siden har arbejdet med at forvandle tilsagn til konkrete jobs været i fuld gang i taskforcen i Greve, og da vi taler med tre passionerede medlemmer af taskforcen, står det klart, at der arbejdes på højtryk for at hjælpe sårbare unge i job og med at rekruttere og støtte de virksomheder, der er en del af taskforcen.

0 14
Andreas Thye er hr-direktør hos LEMAN i Greve og indtrådt i Code of Care Greve.

LEMAN prioriterer arbejdet med sårbare unge i Greve

I disse år er det ikke kun forretningen, der er fart på i den hæderkronede danske transportkoncern, LEMAN, der har hovedsæde i Greve. Ved siden af en aggressiv vækststrategi med opkøb og diversificering, arbejder transportvirksomheden også aktivt med socialt ansvar.

–Fokus på CSR har i de senere år været kilde til både indsats og debat i dansk erhvervsliv. Det synes klart, at mange gerne ser flere virksomheder bidrage og engagere sig. Det har dog langt fra været entydigt, hvordan og med hvilke midler dette skal ske. Taskforcen Code of Care Greve har formaliseret arbejdet med socialt ansvar og Greves sårbare unge og på den måde muliggjort vores engagement som en pendant til LEMAN’s egne indsatser på området. Den forfriskende konklusion er, at så mange af Greves virksomhedsledere og iværksættere vil være med til at sørge for, at flere sårbare unge får positive joboplevelser og at nye muligheder åbner sig. Lad os udnytte de styrker og potentialer, der ligger i Code of Care Greve-regi, og lad os tage de bevidste hensyn, der skal til for at hjælpe flere sårbare unge i job, siger Andreas Thye, hr-direktør hos LEMAN i Greve.

IMG 1507 2 (1)
Borgmester Pernille Beckmann og repræsentanter fra erhvervsforeningen GreveSolrødErhverv, Dorthe Bøgh Madsen og Susanne Schou Herbst til Code of Care-event i oktober 2019.

GreveSolrødErhverv støtter Code of Care Greve

–Som erhvervsforening er vi optaget af, hvordan vi som det lokale erhvervslivs talerør kan støtte kommunen i arbejdet med at skabe jobs også til sårbare unge. Derfor støtter GreveSolrødErhverv initiativet. I en tid med historisk lav arbejdsløshed og mangel på arbejdskraft kan virksomhederne bidrage, også i forhold til unge borgere, der har haft en vanskelig start på deres arbejdsliv. Det arbejde støtter vi naturligvis, siger foreningens bestyrelsesformand, Helena Nymann og fortsætter: Mange af vores medlemsvirksomheder arbejder aktivt med CSR og FN’s Verdensmål. Her er Code of Care et konkret udspil, som vores medlemsvirksomheder nemt kan engagere sig i og gøre en forskel. Den indsats går vi som erhvervsforening ind i; i naturlig forlængelse af den iboende gensidighed, der er nødvendig mellem erhvervsliv, erhvervsforening og kommune, hvorfor jeg håber, at Greve Kommune ser ind i nogle af de udfordringer, der belaster Greves erhvervsliv i almindelighed såsom dækningsbidrag, byggesagsgebyrer og prioriteringen af erhvervsservice.

Gjeddesdal er med i Code of Care Greve

Efter devisen, at når man som erhvervsforening anbefaler og engagerer sig i en taskforce som Code of Care Greve, så er det som udgangspunkt en god ide selv at have erfaring. Derfor har Helena og Søren Nymann engageret Gjeddesdal Gods i taskforcen.

–Vi har altid haft landbrugselever på Gjeddesdal, og det er en del af vores personalepolitik at være med til at uddanne unge mennesker i Greve. I forhold til arbejdet med at hjælpe kommunens sårbare unge, har vi koncentreret indsatsen omkring godsets administration og ansat en ung 3-4 timer om ugen, som hjælper os på godskontoret, hvilket har været en ubetinget positiv oplevelse for alle parter. Vi håber samtidig, at vi gennem vores professionelle netværk, kan bidrage til en betydningsfuld og positiv udvikling, der giver en ung mulighed for at udnytte sit fulde potentiale, fortæller Helena Nymann.

1326610 605 0 0 0 0 0 4 2
Rene Eichhorst – nummer to fra højre – til seneste borgmesterbesøg i Tømrerfirmaet Sten Jensen A/S.

Tømrefirmaet Sten Jensen går ind i arbejdet med at hjælpe Greves sårbare unge i job

Siden 1978 har tømrervirksomheden, som i dag har cirka 40 ansatte, bidraget med at sikre lærlinge en uddannelsesplads. Med virksomhedens optagelse i Code of Care Greve udvides arbejdet med socialt ansvar markant.

–Vi vil gerne bidrage til det lokale samfund ved at gøre noget mere end bare at fokusere på at tjene penge. Det er spændende at være med til at sikre, at flere af kommunens sårbare unge kommer i job og bliver i stand til at forsørge sig selv. Det giver mening for os at engagere os i taskforcen, da jeg mener, vi kan bidrage på den lange bane. Det fungerer fint for os at være en del af initiativet, siger virksomhedsejer Rene Eichhorst.

Borgmester er imponeret og ikke overrasket over det lokale erhvervslivs store engagement

–Greves erhvervsliv går forrest og udmærker sig i arbejdet med sårbare unge i vores kommune. Jeg mener personligt, at vi skal gøre, hvad der står i vores magt for at bringe alle, der kan, i arbejde. Vi er den bedste udgave af os selv, når vi gør nytte og indgår i et fælleskab. Den indsats vil jeg og Greve Kommune gerne være med til at fremme. Derfor er taskforcens arbejde så vigtigt, siger borgmester i Greve Kommune, Pernille Beckmann.

Billedtekst – topbillede

Helena Nymann repræsenterer erhvervsforeningen GreveSolrødErhverv i taskforcen og indgår også privat, på vegne af Gjeddesdal Gods, i Code of Care.

Flere oplysninger: Kontakt Mette Løth Frederiksen, Center for Job- & Socialservice: Direkte: 4397 8053 og e-mail mlf@greve.dk eller Anett Kristensen: Direkte: 3691 5249 I Mobil: 2245 1265 og e-mail: atk@greve.dk.

IMG 1457 6 (1)

Om taskforcen Code of Care Greve

Taskforcen Code of Care Greve består af en række af Greves mest markante virksomhedsledere, der sammen med Greve Kommune og Jobcentret, har fokus på socialt ansvar og på at hjælpe psykisk eller fysisk sårbare unge i job.

Img 0704 2

Læs mere

Se hvem der er med i Greves taskforce og find information om arbejdet med at hjælpe sårbare unge i Greve i job her.

IMG 1444 6 (1)

Bliv en del af Code of Care Greve

Kontakt Mette Løth Frederiksen, Center for Job- & Socialservice:

Direkte: 4397 8053

mlf@greve.dk

512X512bb

LEMAN

Hr-direktør Andreas Thye repræsenterer LEMAN i Code of Care Greve.

GSE 2

GreveSolrødErhverv

Foreningens bestyrelsesformand, Helena Nymann, repræsenterer erhvervsforeningen i Code of Care Greve.

GG Profilbillede (Logo) Facebookside (Maj 2019)

Gjeddesdal Gods

Helena Nymann er Gjeddesdals repræsentant i Code of Care Greve.