Vi Elsker Greve 2

I et fælles udspil fra Greve Kommune, ErhvervsCentret og GreveSolrødErhverv, lanceres en digital portal, der tilbyder gratis hjælp i form af koordinering af Greve-butikkers digitale indsats under corornakrisen.

For mange forsvandt forretningsgrundlaget som lyn fra en klar himmel fredag i sidste uge. Nu satser mange butiksejere også i Greve på, at regeringens hjælpepakker, opsparinger og mulige investorer kan holde hånden under deres virksomhed, så længe krisen pågår.

Helt op til sidste weekend gik det for mange af Greves handlende og entreprenante iværksættere rigtig udmærket, men jo ikke for alle, og i det øjeblik alverdens storbyer med København i spidsen begyndte at lukke ned en for en, forsvandt forretningsgrundlaget med ét slag.

Fredag, den 20. marts 2020, lanceredes den digitale portal ”Vi elsker Greve”, hvor butikker, servicevirksomheder, restauranter og cafeer, der tilbyder takeaway i Greve Kommune kan opslå – i første omgang – et antal begrænsede tilbud, som kunderne kan betale med MobilePay og få leveret den følgende dag – foran døren og uden personlig kontakt.

Adgangen til denne gratis hjælp tilbydes til og med 30. marts 2020, men kan forlænges, hvis behovet er der.

Greve-virksomhed fik ideen

I kølvandet på, at ErhvervsCentret og erhvervsforeningen GreveSolrødErhverv i et par dage havde arbejdet på muligheden for at tilbyde noget tilsvarende, blev portalen valgt på foranledning af en henvendelse fra den lokale champagneimportør, Champagne For Alle.

–Det glæder mig dybt i hjertet, at vi ved fælles indsats kan hjælpe nogle af de små virksomheder, inklusive os selv, der bløder under den her krise, fortæller Dinna Arbo, medindehaver af Champagne For Alle.

Portalen er oprettet til lejligheden og videreudvikles i et samarbejde med Mejlkjær, Husted og Partners, som er specialiseret inden for udvikling af datadrevet markedsføringsløsninger. Virksomheden, der har hjemsted i Køge, blev valgt, fordi de allerede havde udviklet en standalone-løsning til Køge, som det første døgn solgte for 25.000 kroner. Portalen modtog 114 bestillinger, 325 tilmeldinger til deres nyhedsmail og havde 3.466 besøg.

En hjælpende hånd

Initiativet er tænkt som en hjælpende hånd til de blandt Greves handelsdrivende, der fx kan tilbyde produktsalg eller takeaway digitalt.

–Coronakrisen kommer i bølger, og ingen ved, om de næste bliver større. Derfor er det godt, at intet mindre end et samlet Folketing er klar til at bruge et »trecifret milliardbeløb« på at hjælpe landets lønmodtagere og virksomheder, hvis det bliver nødvendigt. I mellemtiden er der brug for støtte til vores lokale handelsliv, hvorfor vi bl.a. i Greve Kommune har fremrykket leverandørbetalinger. Lokalt forankrede initiativer som ”Vi elsker Greve”, der igangsættes ved fælles hjælp, kan få afgørende indflydelse på handelslivets overlevelse og have en langtrækkende effekt, siger Pernille Beckmann fra privaten, hvorfra størstedelen af borgmesterens opgaver løses i øjeblikket – og fortsætter: Vi kan ikke sikre, at alle virksomheder kommer igennem krisen, men vi skal sikre, at så mange som muligt gør. Lokal støtte er et skridt i den retning og jeg er meget fortrøstningsfuld, hvad angår de bebudede hjælpepakker og vores lokale indsatser i Greve, afslutter Pernille Beckmann.

Flere oplysninger: Kontakt Anett Kristensen: Direkte: 3691 5249 I Mobil: 2245 1265 og e-mail: atk@greve.dk.