Wiola Cutout

En grå novemberaften startede Wiola Nielsen på uddannelsen Iværksætteri i praksis. En aften om ugen i tre måneder. Det blev startskuddet til at gøre en spinkel ide til en konkret virksomhed: Win Solutions.

Wiola Nielsen, stifter af Win Solutions, flyttede fra Polen til Danmark som 30-årig og lærte hurtigt det danske sprog og det danske system at kende. Det betød, at hun ofte hjalp polske venner og bekendte med praktiske opgaver, og det førte til en spirende idé om at blive selvstændig.

–Venner og bekendte kom ofte og spurgte, om jeg ikke kunne hjælpe med alt muligt, f.eks. at få et sygesikringskort eller tage med til lægen som tolk. Pludselig var der så mange henvendelser, at jeg ikke kunne hjælpe alle, selvom jeg gerne ville, fortæller Wiola Nielsen, stifter af Win Solutions.

På trods af stor efterspørgsel på Wiola Nielsens assistance, skulle der alligevel gå nogle år, før ideen om en virksomhed blev realiseret.

–Jeg har jo tænkt på det længe, men jeg har ærlig talt ikke kunne tage mig sammen til at komme i gang. Med uddannelse, familie og alt muligt andet, virkede det hele ret uoverskueligt, siger Wiola Nielsen.

På et opstartsmøde for nye iværksættere i Solrød blev Wiola Nielsen præsenteret for uddannelsen Iværksætteri i Praksis, og det blev startskuddet til Win Solutions. Med udgangspunkt i sin viden og erfaring fra båden Polen og Danmark hjælper og rådgiver Wiola Nielsen danske virksomheder og polske medarbejder med alt fra tolkeopgaver til oprettelse af skattekort til medarbejderne.  

Kom så Wiola!

Iværksætteri i Praksis er en uddannelse, der tilbydes af Greve-Solrød Erhvervsservice i samarbejde med Erhvervsakademi Zealand. På uddannelsen får deltagerne teoretisk viden, praktiske opgaver, gode råd og sparring til at komme i gang og udvikle deres forretningsidé. Hele forløbet rundes af med en valgfri eksamen. Og netop hjælp og rådgivning til de praktiske forhold i forbindelse med opstart af en virksomhed, har Wiola Nielsen manglet.

–Da jeg tilmeldte mig uddannelsen havde jeg en forventning om, at jeg ville få en masse praktiske fif, og det har jeg fået. I takt med uddannelsens forløb har jeg fået mere hold om mine ideer, fået hjælp til at registrere CVR-nr., finde virksomhedsnavn og udvikle visitkort, fortæller Wiola Nielsen.

Sammen med Wiola Nielsen deltog 14 andre på forløbet, hvoraf fire valgte at gå til eksamen ligesom Wiola Nielsen. I løbet af de 12 uger har deltagerne lært hinanden godt at kende. Det har ført til god sparring om alt fra den overordnede idé til udformning af logo, ligesom der har været plads til at udfordre sig selv og hinanden.

–Jeg er blevet udfordret og presset på den gode måde til at komme i gang. F.eks. sagde min vejleder: ”Kom så Wiola, nu skal du i gang med den hjemmeside. Du kan altid ændre i det bagefter, fortæller Wiola Nielsen.

Hos Greve-Solrød Erhvervsservice er man glad for at høre, at deltagerne er glade for at blive udfordret, for det er netop dét, der er formålet med forløbet.

–Vi møder rigtig mange Som Wiola, der går med en drøm eller overvejelse om at starte egen virksomhed, men som ikke ved, hvor de skal starte og slutte. Med Iværksætteri i Praksis vil vi gerne give deltagerne de redskaber, de behøver for at komme i gang, men vi vil også gerne puffe til dem, så de kommer ud af deres komfort zone og får sat gang i projektet. Og det er bare lettere, når du har andre deltagere og en vejleder til at bakke op, hjælpe og vejlede, siger Kitt Ambæk Henriksen, der er Erhvervskonsulent i Greve-Solrød Erhvervsservice.

Spring ud i det

Som afslutning på det tre måneder lange forløb valgte Wiola Nielsen at gå til eksamen og forsvare sin forretningsplan, hvilket resulterede i et flot 10-tal.

–Jeg er meget tilfreds med forløbet og det, jeg har fået ud af det. Jeg har fået svar på spørgsmål, jeg ikke vidste, jeg skulle stille, mit netværk er blevet større, og jeg har fået en rigtig god kontaktperson i Kitt Ambæk Henriksen, fra Greve-Solrød Erhvervsservice, der altid er klar til at svare på spørgsmål, siger Wiola Nielsen.

Og til andre iværksættere, der overvejer at tage uddannelsen, har hun kun én ting at sige:

–Spring ud i det og tag chancen. Man kan altid får noget brugbart med.

Flere oplysninger: Kontakt erhvervs- og turistchef, Tina Charlotte Koeffoed, ErhvervsCentret: Direkte: 2130 5004 og e-mail tck@greve.dk eller Anett Kristensen: Direkte: 3691 5249 I Mobil: 2245 1265 og e-mail: atk@greve.dk.