Gå til hovedindhold

Erhvervsminister Morten Bødskov deltager i dialogmøde med lokale virksomheder i Tune

Den 7. oktober var erhvervsminister Morten Bødskov på besøg i Tune for at drøfte fremtidens muligheder for byudviklingen i Tune.

  • Læs op

Mødet fandt sted hos de tre lokale virksomheder Pure Copenhagen, The Dybdal & Co. og Tune Dyreklinik. Sammen med repræsentanter fra Greve Kommune, herunder borgmester Pernille Beckmann, kommunaldirektør Anne-Sofie Degn og erhvervschef Morten Dam Jespersen, blev det diskuteret, hvordan en ny pulje fra EU kan bidrage til aktiviteter, der kan skabe liv omkring handlen i området.

140 millioner til bæredygtig byudvikling

Fra 2021 til 2027 er der afsat 140 millioner kroner gennem EU’s Regionalfond til at fremme udviklingen af små og mellemstore byer med mellem 4.000 og 20.000 indbyggere. Erhvervsminister Morten Bødskov forklarede undervejs, at midlerne er øremærket projekter, der kan forbedre byernes fysiske rammer – det kan for eksempel være etablering af nye gennemgangsveje, der forbinder borgere bedre, anlæg af offentlige samlingspunkter som legepladser eller forskønnelse af byområderne.

Tunes særlige ånd og behov for lokal udvikling

De 5300 indbyggere i Tune udgør en by med stærk, lokal sammenhængskraft. – Men selvom virksomhederne støtter hinanden, præger økonomiske udfordringer stadig handelslivet. Centerforeningen, der organiserer aktiviteter og forskønnelsesprojekter i bymidten, har få ressourcer til rådighed.

”Centerforeningen er båret af frivillige og har ikke mange midler. Alt fra blomsterkasser til parkeringsområder kunne få et løft, og det vil være med til at styrke lokalsamfundet”, siger dyrlæge Signe Krogh fra Tune Dyreklinik. Henrik Dybdal fra The Dybdal & Co. supplerer: ”Handelslivet er tæt knyttet til gode offentlige rum. Det kunne være en ny legeplads eller et urbant gardening-projekt, der kan trække folk til bymidten”.

Samarbejde om byens fremtid

Mødet markerede starten på en fælles indsats for at få mest muligt ud af de nye midler fra EU. Virksomhederne i Tune vil sammen med kommunen afklare, hvilke tiltag der gør den største forskel for både erhvervslivet og byens borgere.

Pernille Beckmann, borgmester i Greve Kommune, udtalte efter mødet:

”Erhvervsminister Morten Bødskovs besøg hos os i Tune er et udtryk for, at der også fra regeringens side er fokus på, hvordan mindre byers handelsliv kan styrkes. Tune er et driftigt bysamfund, hvor der et sundt foreningsliv og mange aktiviteter. Det er positivt, at erhvervsministeren synes, at Greve Kommune i samarbejde med Tune Centerforening og eventuelt andre aktører skal overveje at søge den nye pulje til initiativer, der gør Tune Center mere attraktiv”.

Puljen er åben

Den første ansøgningsrunde er netop åbnet og kan søges frem til årsskiftet. Greve Kommune fortsætter nu dialogen med virksomhederne i Tune om, hvordan en samlet plan for at søge midler fra puljen kan se ud.

Kontakt for yderligere information: Erhvervschef Morten Dam Jespersen: morj@greve.dk

Faktaboks

Fakta: EU’s Regionalfond har afsat 140 millioner kroner til udvikling af små og mellemstore byer i Danmark i perioden 2021-2027. Puljen skal understøtte bæredygtige byprojekter, der fremmer levende bymidter. Midlerne vil blive uddelt i to ansøgningsrunder, og det er Indstillingsudvalget for Bæredygtig Byudvikling, som afgør, hvilke projekter der skal have støtte.

Sidst opdateret: 09. oktober 2024