Gå til hovedindhold

Gode grunde til at vælge Greve

Der er mange gode grunde til at vælge at starte virksomhed i Greve eller flytte sin virksomhed til kommunen.

  • Læs op

Motorvejsnære erhvervslokaler, gode rammevilkår, adgang til kompetent og fleksibel arbejdskraft med mere. Fordelene er mange. 

Nedenfor kan du læse mere om de mange gode grunde, der er ved at vælge at drive virksomhed i Greve. 

Læs mere om fordelene ved Greve

Kildebrønde Industri grænser op til Ishøj Kommune og ligger ikke mange minutter fra Hundige Station (S) og Waves Shoppingcenter. Området anvendes til detailhandel med pladskrævende varer samt til pladskrævende produktionserhverv. Kildebrønde Industri lægger allerede jord til flere innovative produktionsvirksomheder.

Ventrupparken ligger mellem motorvejsafkørsel 28 og 29 og giver mulighed for fremstillings-, lager- og transportvirksomhed samt engroshandel. I visse dele af området kan der også drives håndværksvirksomhed, detailhandel for særligt arealkrævende virksomheder og salg af egne fremstillede produkter. Området huser særligt større internationale virksomheder inden for transport, logistik og handel.

Greve Main ligger i tilslutning til motorvejsafkørsel 29 Greve S og giver mulighed for samme typer erhverv som Ventrupparken. Greve Main huser bl.a. Greve Kommunes ErhvervsCenter med kontorer og mødelokaler for mindre virksomheder samt en række internationale virksomheder.

Karlslunde Industri er Greve Kommunes sydligste industriområde med plads til lettere industri- og værkstedsvirksomhed samt håndværks- og lagervirksomhed. Det er endvidere muligt at drive salg i forbindelse med fremstillingsvirksomhed.

Tune Erhvervsområde ligger i udkanten af landsbyen Tune, og det er anvendeligt for entreprenør- og håndværksvirksomhed, kontorerhverv samt lettere industri. Et mindre areal i Tune er desuden udlagt til lager, kontor og ikke-forurenende fremstilling.

Håndværkerbyen i Greve C nær S-togsstationen kan anvendes til håndværks- og værkstedsvirksomhed, mens en mindre del af området kan anvendes til detailsalg og liberalt erhverv.

Særligt egnet for detailhandel er områderne omkring Greve Midtby Center og Waves Shoppingcenter i den nordlige del af Greve samt områder langs Strandvejen, der løber langs kysten igennem hele kommunen. Derudover er et nyt, attraktivt område omkring Karlslunde Station med mulighed for cafe, restauration og liberalt erhverv under udvikling.

Greve Kommune er et godt sted at drive virksomhed. Det fordrer et godt samspil mellem kommunen og erhvervslivet, og her viser undersøgelser, at kommunen er godt på vej.

I 2010 og 2011 blev Greve af Dansk Industri kåret som den mest erhvervsvenlige kommune i Region Sjælland, og i både 2014 og 2015 som den mest erhvervsvenlige kommune på hele Sjælland. I både 2011 og 2014 var Greve endvidere den kommune i Danmark med de bedste kommunale rammevilkår.

"Greve kommune har gjort det enklere og mere effektivt for virksomhederne at komme i kontakt med kommunens ansatte. Derudover har kommunen bebudet, at man vil sænke en række afgifter, grundskyld og priserne på byggegrunde. Alt sammen noget, virksomhederne har lagt mærke til, og som de kvitterer for i årets erhvervsklimaundersøgelse", udtaler Niels Hermansen, Formand for DI Roskilde Køge Bugt.

De overordnede rammer for at drive virksomhed i Greve Kommune skal være blandt de bedste i landet. Derfor handler erhvervsvenlighed for Greve Kommune om til stadighed at sikre kommunens lokale virksomheder de bedste rammevilkår for vækst og udvikling. Dette skal ske bl.a. gennem attraktive og motorvejsnære erhvervsarealer, en velfungerende infrastruktur, en hurtig, enkel og effektiv kommunal myndighedsbehandling samt tæt dialog og samarbejde mellem kommunen og kommunens virksomheder.

”Vi gør en dyd ud af at sætte os i virksomhedernes sted og prøve at imødekomme deres udfordringer. Vi skal forstå, hvordan de tænker, for de er ligeglade med paragraffer – de vil finde en løsning på problemet. Derfor prøver vi at være løsningsorienterede, og det kan vi kun gennem tæt dialog”, siger borgmester Pernille Beckmann.

Det er mål, der forpligter og kræver kontinuerlig udvikling. Derfor arbejder Greve Kommune efter en ambitiøs og resultatorienteret erhvervsstrategi udarbejdet i tæt dialog mellem erhvervslivet og kommunen.

Det er vigtigt at yde en smidig, hurtig og effektiv service over for virksomhederne, fx når det gælder byggesagsbehandling og tilladelser.

ErhvervsCentret i Greve er erhvervslivets nemme indgang til kommunen. Her kan virksomheder få hjælp til at komme i kontakt med relevante nøglemedarbejdere i kommunen.

Vi vil stå på hovedet for at gøre det nemmere for vores lokale erhvervsliv at trives og skabe vækst ved at levere en god service. Det handler om, at virksomhederne oplever, at vi er gode til det, vi laver, og at vi leverer det, der gør, at virksomhederne hurtigt kan få et kvalificeret svar på deres spørgsmål og finde frem til en brugbar løsning. Det handler i høj grad også om, at vi er engagerede og har et smil på læben i mødet med virksomhederne, fordi vi oplever, at det giver mening og er sjovt at gå på arbejde. Og så handler det om, at vi er gode til at hjælpe hinanden med at levere det, der i sidste ende giver glade kunder.

I Greve har virksomhederne direkte og hurtig adgang til det skandinaviske og nordeuropæiske marked pga. Greves gode infrastruktur og geografiske beliggenhed i forhold til resten af Europa.

Greves centrale placering er med til at gøre Greve til en af Danmarks mest eftertragtede erhvervskommuner både for danske og udenlandske virksomheder.

Både med bil, tog, bus og cykel er det hurtigt og nemt at komme rundt.

For den moderne familie byder Greve på gode indkøbs- og shoppingmuligheder, et godt kultur- og fritidsmiljø og en fantastisk natur med en otte kilometer børnevenlig strand samt to hyggelige havnemiljøer ved Greve Marina og Mosede Havn.

Samspillet mellem kommunen og det lokale erhvervsliv har stor betydning for kommunens langsigtede udvikling.

– Vi er her for virksomhedernes skyld, og derfor er vi løbende i aktiv dialog og har et tæt samarbejde med dem. Vi er altid til at få fat i og gør alt for at besvare virksomhedernes spørgsmål og løse deres problemer eller hjælpe dem videre til de rette medarbejdere i kommunen, understreger Simon Hauberg-Lund.

I Greve Kommune har virksomhederne et stort opland at rekruttere også højtuddannet og specialiseret personale fra. Inden for en radius af 50 kilometer bor halvdelen af landets samlede befolkning.

Medarbejdere i og udenfor Greve har nemt ved at komme til Greve på grund af den gode infrastruktur i kommunen og nærheden til motorvejen.

Desuden har virksomhederne gode muligheder for at rekruttere direkte fra en lang række uddannelsesinstitutioner i umiddelbar nærhed af Greve, herunder fx fra Københavns Universitet, Roskilde Universitetscenter og Copenhagen Business School.

Medarbejdere, der pendler ind i Greve Kommune, nyder også godt af en smidig offentlig transport og et veludbygget vejnet med høj kapacitet.

Jobcentret i Greve står klar med assistance til at rekruttere medarbejdere. Virksomhedskonsulenterne bidrager til at sikre et godt match mellem medarbejderen og virksomheden. Virksomhederne kan få råd til at opkvalificere og fastholde medarbejdere samt arbejde med jobrotation.

Fakta om Greve Kommune

Greves beliggenhed syd for hovedstaden er et centralt knudepunkt, fordi den store transportkorridor både binder Øresundsregionen sammen og rækker videre ud mod Skandinavien og sydpå mod Tyskland og resten af Europa.

Antal indbyggere: 50.000

Areal: 60 km²

Kommuneskat: 23,9 %

Bystyre: Borgmester Pernille Beckmann (V), Greve Byråd med 21 medlemmer.

Erhvervsarealer: Håndværkerbyen, Kildebrønde Industri, Karlslunde Industri, Greve Main, Ventrupparken og Tune Erhvervsområde.

Byområder: Greve, Hundige, Karlslunde, Kildebrønde og Tune.

Infrastruktur: Central beliggenhed direkte ud til E45/E55, 25 minutter fra København og Københavns Lufthavn, 60 min fra Malmø og 75 minutter til Femern Bælt, S-tog mod Køge og København hvert 10. minut. Vi har også modulvognsrute. 

Uddannelsesinstitutioner: Gymnasium, VUC, erhvervsgrunduddannelse samt FGU-Skolen.

Kulturelle tilbud: Portalen (Teater – & Musikhus), Greve Svømmehal, Greve Bibliotek, Greve Museum, Fæstningsmuseet Mosede Fort. To havne: Greve Marina og Mosede Havn. Greve er udpeget som kulturarvskommune. 

Sidst opdateret: 15. august 2023